Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα (24/7/2019) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, υλοποιώντας τη δέσμευσή του να αποχωρήσει παρά να υπηρετήσει υπό τον επερχόμενο πρωθυπουργό Boris Johnson.
«Μόλις παρέδωσα την παραίτησή μου στην Theresa May.
Ήταν ένα προνόμιο να υπηρετήσω ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής της τα τελευταία τρία χρόνια», ανέφερε ο Hammond σε ανάρτησή του στο Twitter.


Ο Hammond τονίζει στην επιστολή παραίτησής του ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι «ελεύθερος να επιλέξει έναν υπουργό Οικονομικών ο οποίος να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη θέση της πολιτικής του».
Παράλληλα, ο Hammond - ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία - επισημαίνει στην επιστολή του ότι αφήνει την οικονομία σε μια κατάσταση που επιτρέπει στον διάδοχό του να επιλέξει μεταξύ φορολογικών περικοπών, υψηλότερων δαπανών ή μιας ταχύτερης ελάφρυνσης του χρέους, αν η χώρα αποχωρήσει ομαλά από την ΕΕ.
«Μετά από τη δεκαετία που οι συνέπειες της ύφεσης της περιόδου 2008-09 σήμαιναν ότι δεν είχαμε επιλογές, αυτή είναι μια πολυτέλεια που οι διάδοχοί μας πρέπει να χρησιμοποιήσουν με σύνεση», αναφέρει στην επιστολή του ο Hammond.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης