Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ευρωζώνη: Πώς η πορεία του χρυσού αποτυπώνει τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές

tags :
Ευρωζώνη: Πώς η πορεία του χρυσού αποτυπώνει τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές
Το κίτρινο μέταλλο καταρρίπτει συνεχώς νέα ρεκόρ σε μία περίοδο που το δολάριο συνεχίζει να κινείται ανοδικά
Η πορεία του χρυσού κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών υποδεικνύει ότι τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μία φάση παραλογισμού, όπως τουλάχιστον τονίζουν οι αναλυτές.
Ο χρυσός συνεχίζει να καταρρίπτει υψηλά ρεκόρ, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 1.450 δολαρίων η ουγγιά την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το ότι έχει βιώσει μία περίοδο αρκετά έντονων διακυμάνσεων.

Την ίδια ώρα ο δείκτης δολαρίου (σ.σ.: ο δείκτης που «αποτυπώνει» την πορεία του δολαρίου έναντι των βασικών του ανταγωνιστικών νομισμάτων) παρά τη βεβαίότητα για μείωση των επιτοκίων από τη Fed, παραμένει στις 97,8 μονάδες.

Ταυτόχρονα το ευρώ υποχωρεί στο 1,11 δολ, ενώ η βρετανική στερλίνα –αν και ανέκαμψε μετά- βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση μετά την επιβεβαίωση ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα είναι ο Boris Johnson.
Η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη βρίσκεται σε μία περίοδο κατακερματισμού και αυτό αποτυπώνεται και στην πορεία του ευρώ.

Παρά τις όποιες αδυναμίες του το δολάριο παραμένει το βασικό «συστατικό» των παγκόσμιων συναλλαγματικών αποθεμάτων, ενώ παρά τις προσπάθειες του Trump να το «ρίξει», δεν έρχεται αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δύο ακόμη παράγοντες που στηρίζουν την πορεία του χρυσού είναι οι Κίνα και Ρωσία, οι οποίες συνεχίζουν το κρεσέντο αγορών του επονομαζόμενου και κίτρινου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης