Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Θα αποδειχθεί ο Boris Johnson, η βρετανική «απάντηση» στον Donald Trump;

CNBC: Θα αποδειχθεί ο  Boris Johnson, η βρετανική «απάντηση» στον Donald Trump;
Trump και Johnson ή θα «ταιριάξουν απόλυτα» ή θα «συγκρουστούν απόλυτα» εκτιμά το CNBC
Αρκετές ομοιότητες μεταξύ των Donald Trump και Boris Johnson διαπιστώνει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι οποίες ξεκινούν από την εμφάνιση των δύο πολιτικών και φθάνουν έως τις απόψεις που έχουν εκφράσει για σειρά θεμάτων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην αρχή του δημοσιεύματός του: «ένας πολιτικός με ανακατεμένα ξανθά μαλλιά, που του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, έχει εμπλακεί σε αρκετά σκάνδαλα και είναι γνωστός για το γεγονός ότι δεν διστάζει να πει ό,τι σκέφτεται…
Όχι δεν αναφερόμαστε στον Donald Trump αλλά στον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Boris Johnson».
Μάλιστα ο Trump, συνεχίζει το CNBC, δεν έχει διστάσει να πει ότι ο Johnson θα μπορούσε να είναι και συγγενής του.
Υποστήριξε ότι «είναι σκληρός, αλλά είναι έξυπνος.
Κάποιοι τον αποκαλούν Βρετανό Trump και αυτό μου αρέσει.
Αυτόν επέλεξαν και αυτός είναι που τους χρειάζεται».
Οι δύο ηγέτες έχουν συνάψει πρόσφατα στενότερους δεσμούς.
Ο Trump υποστήριξε ότι ο Johnson ότι θα κάνει μια «εξαιρετική δουλειά» ως πρωθυπουργός.
Αλλά πόσο ίδιοι είναι ο Trump και ο Johnson;
Ας δούμε μία σειρά θεμάτων για τα οποία είτε θα συμφωνήσουν απόλυτα, είτε θα έρθουν σε σύγκρουση, τουλάχιστον κρίνοντας από τις μέχρι τώρα δηλώσεις τους.

Μετανάστευση

Η μετανάστευση είναι ένα καυτό θέμα και στις δύο χώρες, αλλά η στάση των Trump και Johnson είναι διαφορετική.
Ο Trump προσπάθησε να σκληρύνει τους αμερικανικούς νόμους περί μετανάστευσης και έκανε σκληρά σχόλια για τους μετανάστες, για παράδειγμα, λέγοντας ότι οι Μεξικανοί «έφερναν ναρκωτικά.
Φέρνουν το έγκλημα.
Είναι βιαστές».
Ο Johnson χρησιμοποίησε τη μετανάστευση και κυρίως τον φόβο ότι η Τουρκία μπορεί να καταστεί μέλος της ΕΕ, προκειμένου να προωθήσει την ιδέα του Brexit.
Παρά ταύτα είναι λιγότερο επιθετικός πλέον έναντι των μεταναστών και ακόμη πιο ήπιος έναντι των προσφύγων.
Πάντως όπως και ο Trump, ο Johnson κατηγορείται για ρατσισμό αφού έγραψε ένα άρθρο σχετικά με ένα πρωθυπουργικό ταξίδι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 2002, στο οποίο χρησιμοποίησε επιθετικούς όρους.

Οικογενειακή ιστορία

Και οι δύο άνδρες γεννήθηκαν στη Νέα Υόρκη και οι δύο έχουν παρόμοιες οικογενειακές ιστορίες, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών της μετανάστευσης και της περιπέτειας – η οικογένεια του Trump έχει τις ρίζες της σε Γερμανία και Βρετανία - η μητέρα του προήλθε από το νησί Lewis (στη δυτική ακτή της Σκωτίας).
Η οικογένεια του Johnson έχει συνδέσμους με τη βρετανική και την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και είναι ένας μακρινός συγγενής του βασιλιά Γεωργίου Β '.
Θα έπρεπε να το πει αυτό στον Trump, ο οποίος φάνηκε πως στην  πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τη βασίλισσα.

Μουσουλμάνοι

Ένας χώρος στον οποίο έχουν ανοιχτά συγκρουστεί οι Trump και Johnson είναι οι μουσουλμάνοι.
Ο Johnson, του οποίου ο προπάππος ήταν Τούρκος μουσουλμάνος, επέκρινε έντονα την έκκληση του Trump για απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι έδειχνε «τρομερή άγνοια».
Στη συνέχεια, όταν ο Trump δήλωσε το 2015 ότι ορισμένα τμήματα του Λονδίνου είχαν γίνει τόσο ριζοσπασμένα, ο Johnson, ο οποίος είναι γνωστός για τις εκκεντρικές του δηλώσεις, απάντησε ότι «ο μόνος λόγος που δεν θα επισκεπτόμουν κάποια μέρη της Νέας Υόρκης είναι ο πραγματικός κίνδυνος να συναντήσω τον Donald Trump».
Παρ 'όλα αυτά, ο ίδιος ο Johnson έκανε επιθετικά σχόλια σχετικά με τις γυναίκες μουσουλμάνες, παρομοιάζοντας εκείνες που φορούν μπουρκά με γραμματοκιβώτια.
Επίσης, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά από αυτές τις δηλώσεις του.

Προσωπικές σχέσεις

Κάτι που ενώνει τον 73χρονο πρόεδρο και τον 55χρονο πρωθυπουργό της Βρετανίας είναι  οι περιπετειώδεις σχέσεις τους με τις γυναίκες.
Τόσο ο Trump όσο και ο Johnson έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα σχετικά με την ιδιωτική τους ζωή και πολυάριθμους ισχυρισμούς για εξωσυζυγικές σχέσεις.
Επιπλέον, ο Trump κατηγορήθηκε για διάφορους βαθμούς ακατάλληλης συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού , αλλά δεν υπήρξαν καταγγελίες.
Έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη νέα σχέση του Johnson με τον Carrie Symonds που είναι νεότερη κατά 24 χρόνια.
Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης επικεντρώθηκε σε μια πρόσφατη διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού που καταγράφηκε από τους γείτονες.
Η Symonds φέρεται να φωνάζει στο Johnson για να «κατέβα από πάνω μουα».
Το μεγάλο ερωτηματικό των βρετανικών ΜΜΕ είναι εάν η Symonds θα μετακομίσει ή όχι στο 10 της Downing Street με τον Johnson.

Εργασία

Ο Johnson και ο Trump είχαν καριέρα και εκτός πολιτικής, κάτι που τους επιτρέπει να δηλώνουν ότι δεν αποτελούν προϊόντα του πολιτικού κατεστημένου.
Και οι δύο άνδρες έχουν κατηγορηθεί για ασυνείδητες πρακτικές στην προηγούμενη σταδιοδρομία τους.
Ο Johnson ήταν δημοσιογράφος πριν εισέλθει στην πολιτική και έχει κατηγορηθεί για ορισμένες κατασκευασμένες ειδήσεις.
Στη συνέχεια εργάστηκε στις Βρυξέλλες όπου ήταν διαβόητος για την ευρωσκεπτικιστικές αναφορές του.
Οι επικριτές τον κατηγόρησαν επίσης για fake news και για την εμπορία μύθων κατά της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης