Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ταράζει τη Wall Street το σήμα κινδύνου της JP Morgan - Έρχεται sell off το επόμενο τρίμηνο

tags :
Ταράζει τη Wall Street το σήμα κινδύνου της JP Morgan - Έρχεται sell off το επόμενο τρίμηνο
Ο δείκτης S&P 500 και η Nasdaq Composite έχουν σημειώσει άνοδο κατά περισσότερο από 20% φέτος, ενώ ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 17%
Μπορεί οι αμερικανικές μετοχές να έχουν καταγράψει σημαντικές επιδόσεις μέχρι στιγμής το 2019, αλλά σύντομα αυτό θα λήξει.
Και θα έρθει ένα ισχυρό sell off, προειδοποιεί JP Morgan, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την προειδοποίηση μιας κατά τα άλλα μετριοπαθούς επενδυτικής.
Ένα πιθανό sell off θα οδηγούσε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων κερδών για το επόμενο έτος, προέβλεψε η Jasslyn Yeo, στρατηγική αναλύτρια παγκόσμιων αγορών, αμφισβητώντας τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για αύξηση 14% το 2020, κάτι που μοιάζει να είναι "αρκετά υψηλό", δεδομένης της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής προοπτικής.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο δείκτης S&P 500 και η Nasdaq Composite έχουν σημειώσει άνοδο κατά περισσότερο από 20% φέτος, ενώ ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 17%.
Η Yeo ανέφερε ότι δεν έχει εκτιμήσει ακόμη το μέγεθος του sell off, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει "σημαντικός κίνδυνος μείωσης των τιμών των μετοχών".
"Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Yeo ανέφερε ότι αυτές οι δύο εβδομάδες θα εξακολουθήσουν να είναι καλές για τις αγορές μετοχών καθώς αναμένεται η περικοπή των επιτοκίων της Fed".
Μετά την αναμενόμενη κίνηση της Fed, οι επενδυτές θέλουν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές των μετοχών, όπως τα εταιρικά κέρδη, δήλωσε η Yeo.
Εξήγησε ότι πολλοί αναλυτές θα ξεκινούσαν τις προβλέψεις κερδών τους για το 2020 κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε να καθοριστεί πώς θα αποδώσουν οι μετοχές τους προσεχείς μήνες.
Η Yeo δεν είναι η μόνη αναλύτρια που έχει προβλέψει την επικείμενη διόρθωση των τιμών των μετοχών.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ian Harnett, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στην Absolute Strategy Research, δήλωσε ότι "μια απότομη διόρθωση" θα μπορούσε να γίνει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης