Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Παραδόθηκε το πρώτο φορτίο των S-400 - Συζητήσεις με ΗΠΑ και Γαλλία για Patriot και SAMP

Τουρκία: Παραδόθηκε το πρώτο φορτίο των S-400 - Συζητήσεις με ΗΠΑ και Γαλλία για Patriot και SAMP
Η παράδοση του πρώτου φορτίου των S-400 ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου
Ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρώτου φορτιού του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία και τώρα σχεδιάζεται η παράδοση του δεύτερου, δήλωσαν σήμερα Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού.
Η παράδοση του πρώτου φορτίου των S-400 ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου, μια κίνηση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, σημειώνει το Reuters.
Σε απάντηση η Ουάσινγκτον ανέστειλε τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής των αεροσκαφών F-35, ενώ την έχει προειδοποιήσει και για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.
Σήμερα οι Τούρκοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους ώστε η χώρα να αποκτήσει το αμυντικό σύστημα Patriot, το οποίο οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Τουρκία ως εναλλακτική στους S-400.
Επίσης πρόσθεσαν ότι η Γαλλία θα αναπτύξει τη συστοιχία SAMP, ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει κατασκευάσει η γαλλοϊταλική εταιρεία EUROSAM, κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας.
Στο μεταξύ οι Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η αναστολή της συμμετοχής της χώρας στην παραγωγή των F-35 δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ επεσήμαναν πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η Τουρκία θα αποζημιωθεί για τις επενδύσεις που έχει κάνει στο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης