Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπέρ των υποψηφίων νέων μελών του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και η Glass Lewis

Υπέρ των υποψηφίων νέων μελών του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και η Glass Lewis
Μαζί με την ΙSS, η Glass Lewis συμπληρώνει το ηγετικό δίδυμο proxy advisor διεθνών οίκων
Υπέρ των υποψηφίων νέων μελών του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας τάχθηκε άλλος ένας διεθνής proxy advisor οίκος, η Glass Lewis  σε σχετικό report που δημοσίευσε σήμερα.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται  πως οι συγκεκριμένες επιλογές , βάσει και της επαγγελματικής διαδρομής των εν λόγω προσώπων, θα προσφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το κατάλληλο επίπεδο εμπειρίας αλλά και ποικιλομορφίας.
Τονίζεται επίσης πως πλέον  στο ΔΣ της τράπεζας η πλειοψηφία των μελών θα είναι μη εκτελεστικά μέλη στοιχείο που επίσης καλύπτει τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας, όπως αυτές προβλέπονται από τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.
Μαζί με την ΙSS, η Glass Lewis συμπληρώνει το ηγετικό δίδυμο proxy advisor διεθνών οίκων.
Η Glass Lewis έχει περισσότερους από 1.300 πελάτες – επενδυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κάποια από τα μεγαλύτερα pension funds+αμοιβαία κεφάλαια παγκοσμίως, οι οποίοι διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια που ξεπερνούν τα 35 τρις ευρώ.
Σε ετήσια βάση εκδίδει περισσότερα από 20.000 reports για αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις σε πάνω από 100 χώρες.
Οι θετικές συστάσεις τόσο της ISS όσο και της Glass Lewis σχετικά με τα προτεινόμενα νέα μέλη του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας εξασφαλίζει πλέον την θετική ψήφο της πλειοψηφίας των αλλοδαπών μετόχων της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης