Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Ο στρατάρχης Haftar υπόσχεται «τη νίκη» των δυνάμεών του στην Τρίπολη «σύντομα»

tags :
Λιβύη: Ο στρατάρχης Haftar υπόσχεται «τη νίκη» των δυνάμεών του στην Τρίπολη «σύντομα»
Ο στρατάρχης K. Haftar, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, προέβλεψε την άμεσα επικείμενη «νίκη» των δυνάμεών του
Ο στρατάρχης K. Haftar, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, προέβλεψε την άμεσα επικείμενη «νίκη» των δυνάμεών του, που διεξάγουν ευρείας κλίμακας επιχείρηση τους τελευταίους τρεις μήνες για να κυριεύσουν την Τρίπολη.
«Το λάβαρο της νίκης θα υψωθεί σύντομα στην πρωτεύουσά μας», «το ραντεβού μας με τη νίκη είναι κοντά» για να επιτευχθεί «ο σκοπός για τον οποίο θυσιάστηκαν τόσες ζωές», είπε ο Haftar κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαντάθ, το οποίο πρόσκειται στον στρατάρχη.
«Ο εχθρός», συνέχισε, χαρακτηρίζεται από «βαρβαρότητα» και ασκεί «τυραννία» που «δεν έχουν σύγκριση», αλλά, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους άνδρες του, «καταφέρατε να τον τσακίσετε και θα μπορέσετε σύντομα να τον εξολοθρεύσετε έπειτα από τόση αναμονή». Φορώντας λευκή στρατιωτική στολή με δεκάδες παράσημα στο στήθος, ο στρατάρχης Haftar απευθύνθηκε στις δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) για να τις εμψυχώσει να συνεχίσουν την «πορεία τους προς την Τρίπολη» προτρέποντάς τις να μην στοχοθετούν κατοίκους αλλά να είναι «ανελέητες» έναντι όσων παίρνουν τα όπλα για να εμποδίσουν την είσοδο των στρατευμάτων του στην Τρίπολη.
Τη Δευτέρα, παραστρατιωτικοί που ορκίζονται πίστη στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που εδρεύει στην Τρίπολη, ανακοίνωσαν ότι απώθησαν μια «μεγάλη επίθεση» των δυνάμεων του Haftar νότια της πρωτεύουσας, κάνοντας λόγο για πολύνεκρες μάχες.
Από τη δική του πλευρά, ο ΛΕΣ του Haftar υποστήριξε ότι «προέλασε» στα μέτωπα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης