Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έρχεται τσουνάμι με σοβαρές διοικητικές αλλαγές στις μεγάλες συστημικές τράπεζες - Δύο κύματα θα χτυπήσουν το σύστημα

Έρχεται τσουνάμι με σοβαρές διοικητικές αλλαγές στις μεγάλες συστημικές τράπεζες - Δύο κύματα θα χτυπήσουν το σύστημα
Θα χτυπήσει με δύο κύματα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και όπως φαίνεται αναμένονται σοβαρές διοικητικές αλλαγές....
Πίσω από την νηνεμία, την ηρεμία και την προσδοκία που έχει καλλιεργηθεί λόγω της νέας κυβέρνησης…. ένα τσουνάμι αρχίζει να σχηματίζεται στο βάθος του ορίζοντα.
Θα χτυπήσει με δύο κύματα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και όπως φαίνεται αναμένονται σοβαρές διοικητικές αλλαγές.
Η μια διοικητική αλλαγή που θα εκδηλωθεί σε βάθος μηνών αφορά μη εκτελεστικό μέλος στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας μεγάλης συστημικής τράπεζας.
Το πρώτο κύμα από το τσουνάμι έχει ως αιτία την στάση του βασικού μετόχου.
Είναι αληθές ότι η εμπλοκή του βασικού μετόχου σε διοικητικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν θα ολοκληρωθούν ανώδυνα.
Είναι πιθανό ότι μέχρι τον Οκτώβριο 2019 το πρώτο κύμα να εκδηλωθεί και να δημιουργήσει κραδασμούς στο σύστημα.
Το βασικό ερώτημα είναι ότι το στοχοποιημένο – κακώς κατά την άποψη μας – κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος γνωρίζει τους ευρύτερους σχεδιασμούς και το ερώτημα είναι εάν θα δράσει για να εκτονωθεί η κατάσταση ή θα δράσει για να προλάβει εξελίξεις.
Το δεύτερο κύμα θα ακολουθήσει και θα αφορά δεύτερη μεγάλη συστημική τράπεζα πάλι σε κορυφαία θέση στην διοικητική πυραμίδα.
Οι αλλαγές αυτές θα είναι απόρροια κινήσεων που καταστρώνονται στο σύστημα και θα εκδηλωθούν ως φαινόμενο σε διάφορα κύματα.
Να σημειωθεί ότι με την αλλαγή του νόμου για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών σχεδόν 6 ή 7 ξένα μέλη θα αντικατασταθούν από έλληνες.
Και ενώ οι αλλαγές σε μέλη των διοικητικών συμβουλίων θα έρθουν απόρροια των τροποποιήσεων και μεταβολών στον νόμο τα δύο βασικά κύματα από το τσουνάμι που θα πλήξει το τραπεζικό σύστημα κρύβουν σημαντικό παρασκήνιο.

Υποσημείωση

Το κείμενο αυτό προϊδεάζει για σοβαρές εξελίξεις.
Πάντως αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών Καραβίας, Μεγάλου, Ψάλτης και Μυλωνάς θα παραμείνουν χωρίς καμία αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης