Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίκη Salvini - Βαριά πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ στις ΜΚΟ που εισέρχονται στα λιμάνια χωρίς άδεια

Νίκη Salvini - Βαριά πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ στις ΜΚΟ που εισέρχονται στα λιμάνια χωρίς άδεια
Τα πρόστιμα αυτά θα φθάνουν πλέον σε ποσά ύψους έως και ενός εκατ. ευρώ
Υπέρ της τεράστιας αύξησης των προστίμων που επιβάλλονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων στην περίπτωση που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο και εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της Ιταλίας, τάχθηκαν τα μέλη της ιταλικής Βουλής.
Τα πρόστιμα αυτά θα φθάνουν σε ποσά ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Με 322 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά, η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε την πολύ πιο σκληρή εκδοχή του λεγόμενου «διατάγματος ασφαλείας», που ως σήμερα προέβλεπε πρόστιμα μεταξύ 10 και 50 χιλιάδων ευρώ.
Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τη 15η Ιουνίου με πρωτοβουλία του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini χρειαζόταν κοινοβουλευτική έγκριση για να συνεχίσει να εφαρμόζεται.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μέλη της συγκυβέρνησης άκρας δεξιάς-λαϊκιστών αποφάσισαν να κάνουν το αντιμεταναστευτικό μέτρο ακόμη πιο δρακόντειο. Η οριστική εκδοχή του υπόκειται πλέον στην έγκριση της ιταλικής Γερουσίας.
Η ιταλική άνω Βουλή αναμένεται να ψηφίσει τη 13η Αυγούστου.
Οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος των ΜΚΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα εντάσσονται στη σκληρή γραμμή του Σαλβίνι στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο.
Πρόστιμα έχουν επιβληθεί ήδη στη γερμανική Sea-Watch και στην ιταλική Mediterranea, οργανώσεις τα πλοία των οποίων αψήφησαν τις εντολές να μην εισέλθουν στα ιταλικά χωρικά ύδατα και μετέφεραν μετανάστες που είχαν διασώσει στο μικρό νησί Λαμπεντούζα.
Τα πλοία που έχουν μισθώσει οι ΜΚΟ κατασχέθηκαν.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία μέχρι στιγμής φέτος μειώθηκαν κατά 81% σε σύγκριση με το 2018, στις 3.418.
Πάντως οι ΜΚΟ, εναντίον των οποίων καταφέρεται συχνά ο Matteo Salvini, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Lega και του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό»), δεν μετέφεραν παρά ελάχιστους από τους μετανάστες αυτούς στις ιταλικές ακτές, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης