Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η κίνηση της Titan Cement «σπρώχνει» υψηλότερα κοινά και προνόμια της Τιτάν

tags :
Η κίνηση της Titan Cement «σπρώχνει» υψηλότερα κοινά και προνόμια της Τιτάν
Σημαντική άνοδο για το προνόμιο της Τιτάν το οποίο μείωσε το discount έναντι της Titan Cement
Σημαντική ενίσχυση κατέγραψε η μετοχή της Titan Cement International στη χθεσινή (25/7) συνεδρίαση, ενώ υπενθυμίζεται πως λόγω της δημόσιας πρότασης οι μετοχές της Τιτάν (κοινές και προνομιούχες) είχαν σημαντική υστέρηση έναντι των δεικτών το προηγούμενο διάστημα.
Η πορεία της Titan ήταν ανοδική με αποτέλεσμα η μετοχή να κλείσει με άνοδο 3,11% και στα 19,90 ευρώ ενώ έγραψε και υψηλό ημέρας στα 20 ευρώ.
Η κίνηση αυτή ώθησε τους επενδυτές στις κοινές και προνομιούχες της Τιτάν οι οποίες βρίσκονται σε «διαδικασία» squeeze out.
Η εταιρεία έχει καταθέσει σχετικό αίτημα και περιμένει την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Μέχρι τότε υπάρχει η δυνατότητα sell out για τους επενδυτές με την εντολή αγοράς που έχει τοποθετηθεί και είναι στην τιμή της δημόσιας πρότασης
Το προνόμιο ενισχύθηκε 1,58% και έκλεισε στα 19,34 ευρώ (η δημόσια πρόταση είχε τίμημα 18,98 ευρώ) σημαντικά χαμηλότερα από το κλείσιμο της TCI με υψηλό ημέρας στα 19,56 ευρώ και χαμηλό στα 19,04 ευρώ.
Η κοινή μετοχή έκλεισε αμετάβλητη στα 19,64 ευρώ με όγκο 56 χιλ. τεμάχια αλλά έκανε πράξεις μέχρι και τα 19,64 ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και το τέλος της περιόδου διαπραγμάτευσης των κοινών και των προνομιούχων μετοχών, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μετοχές ή μετρητά.
Όσοι έχουν μετοχές και δεν τις πουλήσουν στην εντολή που έχει μπει θα μπορέσουν να πάρουν μετοχές της TCI και να ωφεληθούν από τη διαφορά της τιμής.
Επιπλέον όσοι μέτοχοι δεν εμφανιστούν η εταιρεία θα καταθέσει μετοχές της TCI και όχι μετρητά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ωστόσο, είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και για αυτό οι τιμές των μετοχών διαπραγματεύονται με κάποιο discount και οι επενδυτές δε θέλουν να πληρώσουν ακριβώς την τιμή της TCI στο προνόμιο ή το κοινό της Τιτάν, αφού μπορούν να αγοράσουν απευθείας τη νέα μετοχή από το ταμπλό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης