Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα θα συνεχιστούν κανονικά, παρά τη νέα εκτόξευση πυραύλων

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα θα συνεχιστούν κανονικά, παρά τη νέα εκτόξευση πυραύλων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την οδό της διπλωματίας στις διαπραγματεύσεις
Στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχιστούν κανονικά, παρά τη νέα εκτόξευση πυραύλων που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, τονίζοντας ότι ο επόμενος γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Fox News, ο κ. Pompeo δήλωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, είχε δεσμευτεί στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να συνεχίσει την απαγόρευση εκτόξευσης πυραύλων μέσης και μεγάλης εμβέλειας, καθώς και να επαναφέρει τη διαπραγματευτική ομάδα της χώρας του σε έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων.
«Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Pompeo, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι «θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες».
Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την όδο της διπλωματίας στις διαπραγματεύσεις της με την Πιονγιάνγκ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «επιδιώκει να οικοδομήσει μόχλευση ενόψει των διαπραγματεύσεων».
«Νομίζω ότι αυτό επιτρέψει στις διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν», υπογράμμισε ο Mike Pompeo, προσθέτοντας ότι «πολλές χώρες έχουν τέτοια συμπεριφορά πριν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Ο ίδιος, μέσω ξεχωριστής συνέντευξής του στο Bloomberg TV επεσήμανε ότι «όλοι προσπαθούν να προετοιμαστούν για τις διαπραγματεύσεις και να δημιουργήσουν μόχλευση και κίνδυνο για την άλλη πλευρά», ενώ πρόσθεσε ότι «παραμένουμε πεπεισμένοι ότι υπάρχει διπλωματικός τρόπος για να προχωρήσουμε και διπλωματική λύση σε αυτό».
«Εάν περιμένουμε δύο, τέσσερις ή έξι εβδομάδες ώστε να βεβαιωθούμε ότι είχαμε αρκετές συνομιλίες για να υπάρξει ένας προοδευτικός διάλογος όταν βρεθούν οι διαπραγματευτικές ομάδες, τότε αυτός είναι ο πραγματικός στόχος», επεσήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «εάν μας πάρει άλλες δύο ή τέσσερις εβδομάδες, ας γίνει έτσι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης