Ενέργεια

Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις για τους καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις για τους καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας σε τηλεοπτικό σταθμό
Οι καταναλωτές της ΔΕΗ δεν θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους, διεμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε πως «ό,τι και να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος θα καταλάβει όταν έρθουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στο σπίτι.
Θα δει ότι τελικά δεν θα πληρώσει τίποτα παραπάνω. Οι καταναλωτές ό,τι πλήρωναν θα συνεχίσουν να πληρώνουν» τόνισε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Ο κ. Χατζηδάκης στη συνέχεια επισήμανε ότι «η ΔΕΗ από το συνολικό πακέτο που πληρώνει κάθε καταναλωτής όταν έρχεται ο λογαριασμός, θα εισπράξει παραπάνω λεφτά στην προσπάθεια να τη στηρίξουμε γιατί είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
Οπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, «αυτή η αναπροσαρμογή προς τα πάνω στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισοσταθμιστεί, θα εξισορροπηθεί με δυο μειώσεις.
Μια μείωση που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στο ρεύμα και από άλλη μια μείωση που θα κάνουμε εμείς στο λεγόμενο ΕΤΜΕΑΡ, που είναι αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)».
Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.
Το τέλος υπολογίζεται με τον πολλαπλασιασμό της τιμής ΕΤΜΕΑΡ επί των κιλοβατώρων και υπόκειται σε ΦΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης