Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 7,25%

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 7,25%
Η ρωσική κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο
Σε μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε σήμερα (26/7) η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, επικαλούμενη τα επίπεδα πληθωρισμού αλλά και την μεγαλύτερη του αναμενομένου επιβράδυνση της οικονομίας.
Πλέον, το επιτόκιο αναφοράς διαμορφώνεται στο 7,25%.
Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 4,6% τον Ιούνιο 2019, ενώ θα υποχωρήσει στο 4% μέχρι το επόμενο έτος.
Παράλληλα, η πρόσφατη ένδειξη της Federal Reserve για νομισματική χαλάρωση δημιούργησε την ευκαιρία για περαιτέρω περικοπές στη Ρωσία, υπογράμμισε η κεντρική τράπεζα.
Η εξασθενημένη οικονομική δραστηριότητα έθεσε υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, ενώ οφείλεται στις χαμηλότερες επενδύσεις, την πτώση των εξαγωγών λόγω της εξασθένησης της παγκόσμιας ζήτησης και τη χαμηλότερη αύξηση του κύκλου εργασιών λιανικής, καθώς τα πραγματικά εισοδήματα στη Ρωσία συνέχισαν να μειώνονται.
Επίσης, οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν πληγεί από αύξηση του ΦΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος και τη συντηρητική δημοσιονομική πολιτική.
Η κεντρική τράπεζα πρόσθεσε ότι το σχέδιο του Κρεμλίνου να δαπανήσει 25,7 τρισεκ. Ρούβλια για "εθνικά έργα", λίγο περισσότερο από τα μισά από τα οποία θα προέρχονται από άμεσες κυβερνητικές επενδύσεις, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα οικονομικά κίνητρα αν τα κονδύλια διασκορπιστούν ευρύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης