Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έτοιμος να δοκιμάσει τα υψηλά του ο γενικός δείκτης

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έτοιμος να δοκιμάσει τα υψηλά του ο γενικός δείκτης
ΑΓΟΡΑ: Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το ΧΑ και ολοκλήρωσε ανοδικά μία ακόμα εβδομάδα αυξάνοντας την άνοδο από την αρχή του έτους. Τα καλά χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν και πάλι τοποθετήσεις από επενδυτές.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές έχουν γίνει οι επενδυτές πιο επιλεκτικοί και κατά την άποψή μας καλά κάνουν. Μόνο στα καλά χαρτιά πρέπει να παρατηρούνται τοποθετήσεις και σημαντικές αποδόσεις. Καλή βοήθεια στην αγορά έδωσε ο ΟΠΑΠ, ο οποίος ξεπέρασε τα 10 ευρώ.

Καλός και ο τζίρος για την εποχή αν και χωρίς τα πακέτα ήταν λίγο πάνω από 55 εκατ. ευρώ. Να μην έχουμε παράπονο, πριν μερικούς μήνες ζοριζόταν να κάνει 35 εκατ. ευρώ τζίρο το ΧΑ. Με κλείσιμο στις 890 μονάδες τα προηγούμενα υψηλά πλέον είναι εξαιρετικά κοντά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Επτά μήνες ανόδου συμπλήρωσε η αγορά σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σχόλιο της Beta, ενώ η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 2,64% και έτσι από την αρχή του έτους ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 45,23%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η εικόνα από Εθνική Τράπεζα, ενισχύθηκε και η Alpha Bank. Η Πειραιώς είχε και πάλι αυτές τις απότομες πωλήσεις που βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά τελικά κατάφερε να κλείσει οριακά υψηλότερα. Η Eurobank έκλεισε με οριακές απώλειες.

ΕΧΑΕ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα αποτελέσματα και ακριβή η αποτίμηση σε όρους p/e αλλά οι επενδυτές μάλλον τα ξέρουν καλά όλα αυτά και έτσι δεν υποχώρησε. Δεν γίνεται άλλωστε άνοδος στο ΧΑ χωρίς να ωφεληθεί. Απλά θα πρέπει η διοίκηση να μαζέψει λίγο τα κόστη, για να βελτιώσει με τα έσοδα που υπάρχουν τα αποτελέσματα. Οριακά κάτω από τα 5 ευρώ έκλεισε η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η αποτίμηση των 1,6 δισ. ευρώ τα λέει όλα. Η διοίκηση και βασικός μέτοχος είχαν επικοινωνήσει από νωρίς το πόσο φθηνή ήταν η μετοχή. Στα 11,18 ευρώ με άνοδο 2,10% και όγκο 246 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Συνέχισε ανοδικά και προσεγγίζει ξανά τα υψηλά της. Με μεγάλο όγκο και πάλι η μετοχή. Στα 9,71 ευρώ με άνοδο 1,04% και όγκο 188 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Νέα υψηλά 4,5 ετών και κάτι η μετοχή. Στα 9,51 ευρώ και στο +1,28% με όγκο 162 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,9 δισ. ευρώ.

ΟΛΠ: Αφού ταλαιπωρήθηκε στα 23 ευρώ για λίγο καιρό τώρα ξεπέρασε και στα 24 ευρώ. Στα 24,10 ευρώ με άνοδο 2,55% και όγκο 8 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Η απόδοση της σε σχέση με την απόδοση της αγοράς είναι στο μισό. Οπωσδήποτε προβληματίζει η συμπεριφορά της και η αδυναμία της να ακολουθήσει την τάση της αγοράς. Αποτιμάται κάτω από 300 εκατ. ευρώ και κατά την άποψή μας δεν αδικείται. Θα πρέπει στο εξάμηνο να μας εκπλήξει θετικά.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στα θετικά καταγράφουμε την εκτίμηση που έδωσε η διοίκηση. Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλές πλέον να μας δίνουν νούμερα για εκτίμηση και όχι κάποιες γενικόλογες υποθέσεις. Με βάση λοιπόν αυτές τις εκτιμήσεις η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Εξαιρετική επίδοση σε μικρό διάστημα. Με εξαιρετικό timing αναλύθηκε η μετοχή από τη στήλη. Στα 0,70 ευρώ με άνοδο 11,11% και όγκο 130 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ωραία κίνηση με καλές εντολές αγοράς και απορρόφηση ρευστοποιήσεων σε υψηλότερα επίπεδα. Πάει να σπάσει αντιστάσεις για να αλλάξει επίπεδο. Με άνοδο 9,22% η μετοχή και με τιμή 0,45 ευρώ. Ο όγκος στις 118 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Νέα υψηλά και εδώ. Με μόλις 2 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 5,62% και έκλεισε στα 8,45 ευρώ. Η αποτίμηση στα 124 εκατ. ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης