Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Νότιας Αφρικής – Στο «ΒΒ+» η αξιολόγηση

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Νότιας Αφρικής – Στο «ΒΒ+» η αξιολόγηση
Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Νότιας Αφρικής από τη Fitch Ratings
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές της Νότιας Αφρικής η Fitch Ratings, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση «ΒΒ+» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται την έντονη διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης αύξησης του ΑΕΠ και των αυξημένων δαπανών.
Το κοινωνικό πλαίσιο των εξαιρετικά υψηλών ανισοτήτων θα περιορίσει την πολιτική ανταπόκριση της κυβέρνησης σε αυτές τις προκλήσεις, υπογραμμίζεται.
«Η χαμηλή τάση αύξησης του ΑΕΠ σημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική δημοσιονομική βελτίωση τα επόμενα χρόνια, ενώ προβλέπουμε ότι οι δαπάνες θα αυξηθούν κατά περίπου 2% του ΑΕΠ τα οικονομικά έτη 2019-2020 και 2020-2021.
Η Fitch αναμένει το δημοσιονομικό έλλειμμα να φθάσει στο 6,3% του ΑΕΠ το 19/20, σημαντικά υψηλότερο από το 4,2% για το 18/19.
Προβλέπουμε το έλλειμμα να μειωθεί στο υψηλότερο ποσοστό 5,2% του ΑΕΠ το 21/22», σχολιάζει η Fitch, η οποία προβλέπει το δημόσιο χρέος να αυξηθεί περαιτέρω, στο 68% του ΑΕΠ το 21/22 και θα συνεχίσει να αυξάνεται μετά από αυτό.
Ο οίκος αναμένει η αύξηση του ΑΕΠ να ανέλθει μόλις στο 1,7% το 2019, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης