Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, στα 1.419,30 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,5%

tags :
Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, στα 1.419,30 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,5%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,3% ή 4,60 δολ., στα 1.419,30 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (26/7/2019) ο χρυσός, στον απόηχο στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες, μετά από δύο εβδομάδες ανόδου.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την ανάπτυξη 3,1% του πρώτου.
Τα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερα των προβλέψεων των οικονομολόγων, που ανέμεναν μια μικρότερη ανάπτυξη, της τάξεως του 2%, θα μπορούσαν να δικαιολογούν μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), την επόμενη εβδομάδα.
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως ότι θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
Οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση κατά 25 μ.β. διαμορφώνονται συγκεκριμένα στο 78,6%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,3% ή 4,60 δολ., στα 1.419,30 δολ. ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 0,5%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν με επιφυλακτικότητα τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Σαγκάη, προκειμένου να υλοποιήσουν τους σημαντικούς συμβιβασμούς που είχαν συμφωνηθεί στην Οζάκα.
Ωστόσο, ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του Donald Trump, έβαλε σήμερα «πάγο» στις όποιες ελπίδες για μία εκτεταμένη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας.
«Δεν περιμένω κάποια μεγάλη συμφωνία.
Έχοντας μιλήσει με τους διαπραγματευτές μας, νομίζω ότι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να επιστρέψουμε στο ίδιο (θετικό) κλίμα που υπήρχε τον Μάιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης