Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο Johnson θα είναι έξοχος πρωθυπουργός – Εργαζόμαστε για μια εμπορική συμφωνία

Trump: Ο Johnson θα είναι έξοχος πρωθυπουργός – Εργαζόμαστε για μια εμπορική συμφωνία
«Oι σχέσεις μας είναι πολύ καλές», ανέφερε ο D. Trump μετά τη συνομιλία του με τον B. Johnson
Ο Boris Johnson «θα είναι ένας έξοχος πρωθυπουργός, έχει τα προσόντα για αυτό», δήλωσε για τον Βρετανό πρωθυπουργό o Αμερικανός πρόεδρος, D. Trump,  την Παρασκευή 26/7, σημειώνοντας ότι συνομίλησε μαζί τους και μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για την μετά Brexit εποχή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, D. Trump, η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο «εργάζονται ήδη για μια εμπορική συμφωνία» για την μετά Brexit εποχή, η οποία θα είναι «πολύ σημαντική».
Ο Trump πρόσθεσε πως «πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε φορές περισσότερα με το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέροντας πως οι ΗΠΑ «εμποδίστηκαν» μέχρι σήμερα να κάνουν περισσότερο εμπόριο με τους Βρετανούς λόγω της «σχέσης τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ακόμη, ο Trump  υπογράμμισε ότι ο Boris Johnson «θα είναι ένας έξοχος πρωθυπουργός, έχει τα προσόντα για αυτό», συμπληρώνοντας ότι «οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές».
Σύμφωνα με μία εκπρόσωπο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου,  οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι το Brexit προσφέρει μια απαράμιλλη ευκαιρία για την ενίσχυση της οικονομικής εταιρικής σχέσης» των δύο χωρών και «δεσμεύτηκαν για μια φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης