Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου (υφ. Εργασίας): Διατηρούνται όλα τα επιδόματα - 2.000 ευρώ από 1/1/2020 για κάθε παιδί που γεννιέται

Μιχαηλίδου (υφ. Εργασίας): Διατηρούνται όλα τα επιδόματα - 2.000 ευρώ από 1/1/2020 για κάθε παιδί που γεννιέται
Aπό 1/1/2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, ανέφερε η Δ. Μιχαηλίδου
Όλα τα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η κ. Μιχαηλίδου δεσμεύτηκε για τη διατήρηση όλων των επιδομάτων,  καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους, ενώ τόνισε ότι από 1/1/2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, καθώς και ότι  εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε επιθυμεί η ίδια.
Ακόμη, ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει να μπει ταβάνι για κάποια υψηλά εισοδήματα, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια.
Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα, τόνισε ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός "Βοήθεια στο σπίτι",  ενώ είπε ότι στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και μάλιστα, για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης