Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία δεσμεύτηκε στην ΕΕ να ολοκληρώσει τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γαλλία

Η Ιταλία δεσμεύτηκε στην ΕΕ να ολοκληρώσει τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γαλλία
Η ολοκλήρωση μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που συνδέει τη γαλλική πόλη της Λυών με το Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, έχει διχάσει τον Ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό
Η Ιταλία δεσμεύτηκε στην ΕΕ να ολοκληρώσει τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γαλλία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.
Η ιταλική δέσμευση για το αμφισβητούμενο έργο, που περιλαμβάνει μια σήραγγα 58 χιλιομέτρων μέσω των Άλπεων και χρηματοδοτείται εν μέρει από την ΕΕ, χαρακτηρίστηκε ως «καλή είδηση» από τον Sassoli σε ανάρτησή του στο Twitter.
Η ολοκλήρωση μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που συνδέει τη γαλλική πόλη της Λυών με το Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, έχει διχάσει τον Ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό.
Το Κίνημα των Πέντε αστέρων εδώ και καιρό έχει αντιταχθεί στο σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι η Ιταλία πρέπει να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου μεταφορών.
Ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, η Lega, τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της σύνδεσης, η οποία ονομάζεται Treno Alta Velocità (TAV).
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte δήλωσε ότι η παρεμπόδιση των εργασιών για τη σιδηροδρομική σύνδεση θα κοστίσει περισσότερο στη Ρώμη από την ολοκλήρωσή της, υποδεικνύοντας ότι τα έργα θα απεμπλακούν.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης