Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προδρόμου (κυβ. εκπρόσωπος Κύπρου): Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο - Συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο

Προδρόμου (κυβ. εκπρόσωπος Κύπρου): Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο - Συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο
«Πάντα είναι σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Κύπρο», τόνισε ο Πρόδρομος Προδρόμου
«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα σημαντική, είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο, με όλες αυτές τις προκλήσεις που δέχεται η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα», τόνισε  δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου.
Ο κ. Προδρόμου σημείωσε παράλληλα ότι η συνεννόηση των δύο χωρών είναι συνεχής, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.
Ο κ. Προδρόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Σταύρου Στυλιανίδη, στους Εργάτες, κληθείς να απαντήσει που θα επικεντρωθεί ο συντονισμός Λευκωσίας - Αθηνών κατά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, είπε «πάντα είναι σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Κύπρο» και  είναι μια ευκαιρία, εκτός από την επίσημη επίσκεψη και τον συμβολισμό της, να γίνουν διαβουλεύσεις.
Δεν θα έλεγα «να χαραχθεί κοινή πορεία, διότι κοινή πορεία υπάρχει ευτυχώς, και διατηρείται μέσα από συνεχή συνεννόηση καθ’ όλη τη διάρκεια», διευκρίνισε.
Ακόμη, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, υπενθυμίζοντας ότι τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στην Κύπρο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Σε όλα τα νευραλγικά ζητήματα γίνονται οι συνεννοήσεις, προκειμένου να δούμε με ποιο τρόπο θα τερματιστεί όλη αυτή η προκλητικότητα της Τουρκίας και μέσα από διαπραγματεύσεις να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την επίλυση του Κυπριακού», πρόσθεσε.
Κληθείς να απαντήσει αν χρειάζεται επαναβεβαίωση της στάσης της Ελλάδας σε σχέση με τους χειρισμούς στο Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η στάση της Ελλάδας, όπως και η στάση της κυπριακής πλευράς είναι διαχρονική υπέρ μιας λύσης του Κυπριακού μέσα από διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και στη βάση των αρχών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου», συμπληρώνοντας ότι επ΄ αυτού  δεν υπάρχει αμφιβολία.
Συμπλήρωσε ότι «οι συνεννοήσεις που γίνονται διαρκώς, και θα πρέπει να επισφραγιστούν και στο επίπεδο των ηγετών των δύο κρατών τώρα, αφορούν τη διαχείριση των καθ’ ημέραν ενεργειών και μεθοδεύσεων της τουρκικής πλευράς επιβουλευόμενη, δυστυχώς, όχι μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και την ίδια τη διαδικασία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων».
Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο «που δύο χρόνια τώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιδιώκει την επανέναρξη, δυστυχώς χωρίς καμιά ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά».
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  θα μεταβεί στην Κύπρο αύριο, Δευτέρα 29/7.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης