Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από ένοχες σιωπές - Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον προοδευτικό πόλο

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από ένοχες σιωπές - Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον προοδευτικό πόλο
"Tο αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον προοδευτικό πόλο", αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ένα σαφές νεοφιλελεύθερο στίγμα, εμπλουτισμένο με ακροδεξιά στοιχεία», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.
Υπογραμμίζει ότι «στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί κρύφτηκαν πίσω από ένοχες σιωπές για κρίσιμα ζητήματα». Όπως αναφέρει, «δεν απάντησαν σχετικά με το πώς θα καλύψουν το κενό των 1,8 δισ. του 2020.
Τι θα κόψουν, δηλαδή, για να μειώσουν τη φορολογία των επιχειρήσεων», ενώ «στα εργασιακά η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ συνιστά πλήγμα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και στέλνει μήνυμα ενθάρρυνσης φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας».
«Θα αντιπαρατεθούμε αποφασιστικά σε αυτή την εξέλιξη και θα καταθέσουμε νομοθετική πρόταση για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του ΣΕΠΕ», επισημαίνει.
Στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά και μάλιστα, «η στάση του πρωθυπουργού να μην απαντά στο τι προτίθεται να πράξει, όσες φορές και να κλήθηκε, είναι, αν μη τι άλλο, προσβλητική για τους πολίτες και τη δημοκρατία.
Λέει ότι θα καταργήσει το υφιστάμενο πλαίσιο, αλλά δεν λέει με τι θα το αντικαταστήσει».
Η ίδια μιλά για ψευδείς ειδήσεις που η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διακινεί ήδη από τις πρώτες μέρες αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις.
Όπως σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου «στα τέλη Ιουνίου τα ίδια τα Ταμεία είχαν ανακοινώσει ότι οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητες συνολικά (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) ήταν 107.000, μειωμένες κατά 72% σε σχέση με το 2015.
Προφανώς ο υπουργός φουσκώνει τα νούμερα για να παρουσιάσει «έργο» όταν ολοκληρώσει τη θητεία του, προεξοφλώντας τις επιδόσεις του».
Δηλώνει ότι «την προηγούμενη τετραετία υλοποιήσαμε μία σειρά μέτρων που νομίζω ότι ανέβασαν τον πήχη προστασίας της εργασίας: η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, μέτρα για την τήρηση των ωραρίων και την πληρωμή των υπερωριών, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις εργολαβίες, η ενίσχυση και η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ».
Υπογραμμίζει ότι τότε η ΝΔ ως αντιπολίτευση, υιοθετώντας απολύτως τη γραμμή του ΣΕΒ σε κάθε θέμα, αντιδρούσε στα μέτρα αυτά θεωρώντας ότι θέτουν εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και «με το πού ανέλαβε την κυβέρνηση ξεκίνησε μια αντίστροφη πορεία με την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ».
Ενδεικτικό , όπως η ίδια αναφέρει, είναι και ότι «δεν έχει πει κουβέντα για την προσφυγή του ΣΕΒ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των μισθών στη βάση των τριετιών.
Εκτός και αν η σιωπή τους δηλώνει ότι ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΕΒ».
Δηλώνει ανήσυχη και τονίζει πως «από την πλευρά μας είμαστε σε εγρήγορση και έχουμε πια χτίσει ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία για να ματαιώσουμε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».
Περαιτέρω, η κ. Αχτσιόγλου σχετικά με το πως προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα σημειώνει ότι το κόμμα «έχει μια απολύτως δεσμευτική υποχρέωση να ανταποκριθεί στο καθήκον που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός, ασκώντας προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση, τόσο με την παρουσία του στη Βουλή όσο και με τη δράση του στην κοινωνία» και «ταυτόχρονα, οφείλουμε να ανταποκριθούμε και σε ακόμα ένα δεσμευτικό καθήκον.
Να ανοίξουμε το κόμμα μας στην κοινωνία και να εντάξουμε μαζικά και ενεργά στις γραμμές του όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών».
Υπογραμμίζει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον προοδευτικό πόλο , όπως «είναι καθαρό ότι η προοδευτική συμμαχία, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δυναμώσει και να εκφράσει ακόμα μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης