Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η BlackRock ένα βήμα πριν από την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Cofense

Reuters: Η BlackRock ένα βήμα πριν από την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Cofense
Παρέμβαση της αμερικανικής επιτροπής εθνικής ασφαλείας στη συμφωνία
Η BlackRock, βασικός επενδυτής στην Cofense, βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες προκειμένου να αναλάβει την αμερικανική εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική επιτροπή εθνικής ασφαλείας ζήτησε από την εταιρεία, Pamplona Capital Management, που την  είχε εξαγοράσει να πουλήσει το μερίδιό της.
Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), η οποία εξετάζει τις συμφωνίες των ξένων αγοραστών για πιθανές ανησυχίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια,  ζήτησε από την Pamplona να πουλήσει το 47% της στη Cofense.
Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που  η CFIUS ανατρέπει συμφωνίες υψηλού επιπέδου που είχαν ήδη ολοκληρωθεί.  
Σημαντικός επενδυτής του fund Pamplona είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Mikhail Friedman, ο οποίος συμπεριλήφθηκε σε «λίστα παρακολούθησης ολιγαρχών» από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος θα μπορούσε να υποστεί κυρώσεις, λόγω των πιθανών δεσμών του με το Κρεμλίνο.
Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους Ρώσους ολιγάρχες όπως ο Oleg Deripaska και ο Viktor Vekselberg, ο Fridman δεν έχει πληγεί μέχρι στιγμής από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
«Η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη και εργαζόμαστε επιμελώς προς μια λύση», ανέφερε η Pamplona σε δήλωση, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω.
Εκπρόσωποι της BlackRock, της Cofense, τoy Friedman και του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος προεδρεύει του CFIUS, δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής στο δημοσίευμα του Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης