Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Βλέπουν προσέγγιση των υψηλών έτους οι αναλυτές – Χαμηλός αναμένεται ο τζίρος

tags :
ΧΑ: Βλέπουν προσέγγιση των υψηλών έτους οι αναλυτές – Χαμηλός αναμένεται ο τζίρος
Θετικό κλείσιμο και για τον Ιούλιο περιμένουν οι αναλυτές με αποτέλεσμα να συμπληρωθούν 7 συνεχόμενοι ανοδικοί μήνες για το ελληνικό χρηματιστήριο 
Θετικοί είναι οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση παρά τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών, οι οποίοι λόγω καλοκαιρινής περιόδου εκτιμάται ότι θα παραμείνουν χαμηλοί.
Όπως σχολιάζουν περιμένουν ότι ο Ιούλιος θα κλείσει και αυτός ανοδικά, συμπληρώνοντας επτά συνεχόμενους μήνες ανόδου.
Μένουν 3 συνεδριάσεις για το κλείσιμο του μήνα και η αφορά είναι ήδη θετική κατά 2,56%.
Για σήμερα περιμένουν διατήρηση της ανοδικής διάθεσης και προσπάθεια προσέγγισης των 900 μονάδων ήτοι των υψηλών έτους.
Η Λάμψα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή.
Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευσης οι ομολογίες της Attica Group μετά την επιτυχημένη έκδοση από την εταιρεία με χαμηλό επιτόκιο 3,4%.
Σήμερα εισάγονται επίσης προς διαπραγμάτευση 3,12 εκατ. δικαιώματα της Unibios για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει το επίπεδο των 900 μονάδων με χαμηλούς όγκους συναλλαγών καθώς πλησιάζουμε την καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου.

Eurobank Equities
Με τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας να ξεκινούν εκ νέου αυτή την εβδομάδα, οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να εστιάζουν στον εμπορικό πόλεμο, με μία επιφυλακτική στάση να είναι πιθανή και να επιβαρύνει και την εγχώρια αγορά.

Beta
Οδεύουμε προς ένα ακόμη ανοδικό μήνα.
Με τρεις συνεδριάσεις να έχουν μείνει μέχρι το τέλος η αγορά είναι ανοδική κατά 2,56% τον Ιούλιο κάνοντας τον συγκεκριμένο μήνα τον έβδομο συνεχόμενο ανοδικό ένα ρεκόρ που έχει να παρατηρηθεί από τον Αύγουστο του 2012 και μέχρι το Φεβρουάριο του 2013.
Παρά την εποχικότητα και τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών η διάθεση είναι θετική και οι επενδυτές θα συνεχίσουν να περιστρέφουν το ενδιαφέρον τους στις μετοχές του ΧΑ κρατώντας την αγορά σε επαφή με τα υψηλά έτους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης