Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις διεθνείς αγορές εν όψει Fed - Άλμα +1,82% στον FTSE 100 λόγω LSE

Οριακές μεταβολές στις διεθνείς αγορές εν όψει Fed - Άλμα +1,82% στον FTSE 100 λόγω LSE
Η μετοχή της εταιρίας διαχείρισης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου London Stock Exchange Group καταγράφει άλμα 11%
(upd) Οριακές μεταβολές καταγράφουν σήμερα (29/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτή την εβδομάδα, ενώ τα «βλέμματα» στρέφονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Περί τις 19:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 27.240 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 3.020 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% χαμηλότερα, στις 8.274 μονάδες.
Παρά την «υγιή» αμερικανική οικονομία και το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ κάτω από το 4%, οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, προχωρώντας στην πρώτη μείωση των επιτοκίων από το 2008.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν, επίσης, να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed και με το εάν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν από μία έως τρεις μειώσεις των επιτοκίων.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, που αναμένεται να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα, αν και η αρχική αισιοδοξία για μια συμφωνία έχει μετριαστεί.
Πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις δήλωσαν στη «Wall Street Journal» ότι δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποια σημαντική πρόοδος σε ζητήματα που είχαν οδηγήσει στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στις αρχές Μαΐου, ωστόσο ανέφεραν πως πιο ήπιοι στόχοι θα μπορούσαν να επιτευχθούν.

Οριακές μεταβολές και στην Ευρώπη, ισχυρά κέρδη στο Λονδίνο

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν και τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τα αδύναμα αποτελέσματα της ζυθοποιίας Heineken και την επικείμενη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,03% κι έκλεισε στις 390,85 μονάδες, ύστερα από απώλειες 0,9% την περασμένη εβδομάδα.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν απώλειες 0,8%, ενώ ο κλάδος τηλεπικοινωνιών σημείωσε «άλμα» 1,3%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,02% κι έκλεισε στις 12.417,47 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,16% στις 5.601,10 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,59% στις 21.709,30 μονάδες.
Η μετοχή της Heineken κατέγραψε πτώση άνω του 6% καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη πρώτου εξαμήνου.
Παράλληλα, η μετοχή της Ryanair υποχώρησε κατά 1,4%, καθώς η ιρλανδική αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε μείωση των κερδών και προειδοποίησε για τα ναύλα.
Ωστόσο, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε «άλμα» 1,82% κι έκλεισε στις 7.686,61 μονάδες, λόγω εξελίξεων στο LSE.

Image

Η μετοχή της εταιρίας διαχείρισης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, London Stock Exchange Group, κατέγραψε ισχυρή άνοδο άνω του 15%, καθώς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της Refinitiv Holdings από τον αμερικανικό όμιλο Blackstone, έναντι 27 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Image
Την ίδια ώρα, περαιτέρω ώθηση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου προσφέρει η αποδυνάμωση της στερλίνας.
Η στερλίνα υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, καθώς ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, προετοιμάζει το έδαφος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Η στερλίνα υποχωρεί εναντίον όλων των νομισμάτων του Group-of-10 (G10), καθώς διάφορα μέλη της κορυφαίας ομάδας του Johnson υιοθετούν σκληρή στάση εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας για το Brexit.
Σε σχέση με το δολάριο, η λίρα Αγγλίας υποχωρεί κατά 1,3%, στο 1,222 δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης