Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής είναι να αντιμετωπίσουμε την αμερικανική ηγεμονία

tags :
Ιράν: Στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής είναι να αντιμετωπίσουμε την αμερικανική ηγεμονία
Ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Eshaq Jahangiri, τόνισε ότι η μείωση των δεσμεύσεων απέναντι στην πυρηνική συμφωνία μπορεί να αντιστραφεί
Τη θέση ότι ο στόχος της εξωτερικής πολιτικής του Ιράν είναι να αντιμετωπίζει την αμερικανική ηγεμονία και να προστατεύει την πολυμέρεια, διατύπωσε σήμερα (29/7) ο αντιπρόεδρος της χώρας, Eshaq Jahangiri, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB.
Ειδικότερα, ο Ιρανός αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «η εξωτερική πολιτική της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι να προστατεύσει την πολυμέρεια και να αντιμετωπίσει την αμερικανική ηγεμονία».
Παράλληλα, ο κ. Jahangiri επανέλαβε ότι «η μείωση των δεσμεύσεων του Ιράν στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας μπορεί να αντιστραφεί εάν οι υπόλοιπες πλευρές της συμφωνίας τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».
Σημειώνεται ότι οι εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση, επιβάλλοντας παράλληλα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Από την πλευρά του, το Ιράν ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι θα αρχίσει να μειώνει σταδιακά τις δεσμεύσεις του απέναντι στην πυρηνική συμφωνία, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα ώστε να αντισταθμίσουν τις συνέπειες από την αποχώρηση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης