Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα - Η διαμάχη με την αντιπολίτευση

Reuters: Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα - Η διαμάχη με την αντιπολίτευση
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί ο νόμος για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
Στην πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters με τίτλου «η Ελλάδα ανατρέπει νόμο για το άβατο των πανεπιστημίων».
Όπως επισημαίνεται εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί νόμος για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που αρχικά είχε νομοθετηθεί για την προστασία των φοιτητών και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά σύμφωνα με τη νέα κυβέρνηση χρησιμοποιείται ως κάλυψη της ανομίας.
«Από ένα άσυλο για την προστασία των ιδεών έχει δυστυχώς γίνει ένα άσυλο για την ανομία» έχει πει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δεν είναι το άσυλο που προστατεύει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και την ελευθερία ιδεών… αλλά ένας θεσμός που απαγορεύει την ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών και την ελεύθερη κυκλοφορία των φοιτητών σε ορισμένα πανεπιστήμια και επιτρέπει την πραγματοποίηση παράνομων πράξεων» δηλώνει στο Reuters o υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το θέμα έχει γίνει πολιτική καυτή πατάτα μεταξύ της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπέρ του ασύλου.
Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης δήλωσε στο Reuters, ότι ο νόμος για το άσυλο είναι συνώνυμος με την ελληνική δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης