Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Καθαρογράφηκε η απόφαση για την έκταση της Κέκροψ – Με καθυστέρηση η ενημέρωση

tags :
Καθαρογράφηκε η απόφαση για την έκταση της Κέκροψ – Με καθυστέρηση η ενημέρωση
Μέρες νωρίτερα είχε την απόφαση το BN, ενώ οι φήμες στην αγορά ανέφεραν εδώ και εβδομάδες ότι έχει καθαρογραφεί η απόφαση
Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση της Κέκροψ για τη δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώθηκε για την έκταση στο Παλαιό Ψυχικό.
Όπως ενημέρωσε χθες (29/7) η εισηγμένη η απόφαση καθαρογράφηκε και της αναγνωρίσθηκε το δικαίωμα κυριότητάς της επί της επίδικης έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων.
Ωστόσο η εταιρεία ενημέρωσε στις 29/7 για την απόφαση, την ώρα που το Bankingnews είχε πληροφορίες αρκετά νωρίτερα ότι είχε βγει η απόφαση και την είχε δημοσιεύσει στις 25/7.
Προς τι η καθυστέρηση της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για μία τόσο σημαντική απόφαση;
Γιατί εδώ και μέρες για να μην πούμε εβδομάδες δεν είχε προβεί σε αναλυτική ενημέρωση όπως έκανε χθες;
Στο χρηματιστηριακό ταμπλό η μετοχή έχει καταγράψει ράλι λόγω της απόφασης, η οποία είχε γίνει γνωστή αλλά δεν είχε καθαρογραφεί.
Οι επενδυτές προεξόφλησαν ότι τα στρέμματα που μένουν τελικά στην Κέκροψ έχουν υψηλή αποτίμηση η οποία δεν έχει αποτυπωθεί στα βιβλία της.
Στελέχη της αγοράς ακινήτων κάνουν λόγο για έκταση φιλέτο, με μεγάλη αξία και σίγουρα όχι μόνο 66 εκατ. ευρώ όσο αποτιμάται όλη η εισηγμένη στο ΧΑ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι παραδοχές του Εφετείου Αθηνών συνηγορούν υπέρ του μη δασικού χαρακτήρα της έκτασης.
Αναγνώρισε δηλαδή την κυριότητα του ακινήτου στην εταιρεία και όχι στο Δημόσιο και επίσης ότι η έκταση δεν είναι δακική ούτε θα μπορούσε να έχει κηρυχθεί αναδασωτέα.
Το ερώτημα που δημιουργείται τώρα είναι πότε θα μπορέσει η εταιρεία να ξεκινήσει την αξιοποίηση της έκτασης.
Η μετοχή χθες 29/7 έκλεισε με απώλειες 3,60% και στα 3,3450 ευρώ με υψηλό όγκο 126 χιλ. τεμάχια.
Υψηλό έχει καταγράψει στις 22/7 στα 2,90 ευρώ, ενώ στις 4/1 είχε γράψει χαμηλό στα 1,24 ευρώ.
Η μετοχή από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο 165%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης