Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό κλίμα παρά τις 5 συνεχόμενες ανοδικές – Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές

tags :
ΧΑ: Θετικό κλίμα παρά τις 5 συνεχόμενες ανοδικές – Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές
Χαμηλός αναμένεται για μία ακόμη συνεδρίαση ο όγκος των συναλλαγών στο ΧΑ λόγω της καλοκαιρινής περιόδου
Παρά τις πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις οι αναλυτές περιμένουν θετικό κλίμα και για τη σημερινή συνεδρίαση, λόγω των θετικών εξελίξεων στις τράπεζες αναφορικά με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ο όγκος συναλλαγών εκτιμάται πως για μία ακόμη συνεδρίαση θα παραμείνει χαμηλός.
Εκτός των τραπεζών, οι οποίες θα είναι στο επίκεντρο και χθες έκλεισαν στα υψηλά ημέρας, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η Κέκροψ μετά τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία τα 300 περίπου στρέμματα μένουν οριστικά στην κατοχή της και δεν χαρακτηρίζονται δασικά.
Οι μετοχές της Quest διαπραγματεύονται σήμερα με νέα ονομαστική αξία μετά το split που έγινε με αναλογία τρεις νέες για κάθε μία παλιά.
Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 2 Αυγούστου.

Euroxx
Περιμένουμε πως το ΧΑ θα συνεχίσει τη θετική του κίνηση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα λόγω της θετικής ψυχολογίας στις αγορές του εξωτερικού, ενόψει της απόφασης της FED για τα επιτόκια (η αγορά προεξοφλεί μείωση 0,25%) καθώς και της επανάληψης των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο αυτήν την εβδομάδα.

Beta
Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις τράπεζες ενόψει της έκθεσης της Fitch την Παρασκευή αλλά και των καλών νέων αναφορικά με την πώληση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Περιμένουμε το ενδιαφέρον για τον κλάδο να κρατήσει την αγορά σε θετικό έδαφος παρά τις πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης