Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος – Στις 8/8 στη Βουλή το ν/σ για ΟΤΑ, άσυλο

tags :
Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος – Στις 8/8 στη Βουλή το ν/σ για ΟΤΑ, άσυλο
Ενστάσεις για διατάξεις του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος
Με αρκετές ενστάσεις και αντιδράσεις επί διατάξεων του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος εξελίσσεται η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Κατά την τοποθέτηση της η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου είπε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει μέριμνα για τη σημαντική αρμοδιότητα που έχει σήμερα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης να ασκεί προσφυγή στο ΣτΕ, με αίτημα την επιβολή μείζονος πειθαρχικής ποινής σε παρανομούντα υπάλληλο ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη που να αφορά σε εκκρεμή προς συζήτηση πειθαρχικές προσφυγές, οι οποίες έχουν ασκηθεί από τον γενικό επιθεωρητή ενώπιον του ΣτΕ και του Διοικητικού Εφετείου».
Η κ. Παπασπύρου υπογράμμισε μάλιστα στο σημείο αυτό ότι οι εν λόγω προσφυγές ανέρχονται σε 40 και αφορούν υποθέσεις μείζονος πειθαρχικής σημασίας και πρόσθεσε ότι είναι ασαφείς και αόριστες οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αναφέρονται στη συνέχιση της εκτέλεσης των εκκρεμών υποθέσεων.
Παράλληλα έθεσε ζήτημα και με τη διενέργεια του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, κυρίως διότι, όπως είπε, «με το νομοσχέδιο θεσπίζεται προαιρετική άρση των πάσης φύσεως απορρήτων-φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού- κατά τη διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες».
Από την πλευρά του ο Κ. Παπαδημητηρίου, πρόεδρος του ΔΣ του Διοικητικού Επιμελητηρίου είπε ότι «τo νομοσχέδιο αυτό, όσο πετυχημένο να είναι από πλευράς της δημιουργικής σκέψης μιας ομάδας, έχει προβλήματα ρεαλισμού, δεν πατάει στην πραγματικότητα, γιατί λείπει η βάσανος των υπηρεσιακών στελεχών», υποστηρίζοντας ότι το ν/σ δεν επιλύει το πρόβλημα συντονισμού ανάμεσα στις 23.142 διάσπαρτες αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης.
Για «ξεκάθαρη υποβάθμιση του ρόλου και του έργου του συστήματος επιθεώρησης εργασίας στη χώρα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), Κλεάνθης Χατζηνικολαϊδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «με το νομοσχέδιο υπονομεύεται ευθέως η έστω και υβριδική οργανωτική και επιχειρησιακή αυτονομία και αυτοτέλεια του ΣΕΠΕ, την οποία είχε ως Ειδική Γραμματεία» ενώ ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Πετρόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του με διατάξεις του νομοσχεδίου, εκφράζοντας ανησυχία ότι ανοίγει ο δρόμος για την «ιδιωτικοποίηση του δημόσιου διοικητικού έργου».
 
Στις 8/8 το νομοσχέδιο για ΟΤΑ, πανεπιστημιακό άσυλο

Στις 8 Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Στο νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνεται και η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη στα Ασφαλιστικά Ταμεία με μείωση του επιτοκίου με το οποίο επιβαρύνονται όσες οφειλές μπουν στη ρύθμιση από το 5% στο 3% (όπως και για τα χρέη στην Εφορία) και μείωση της ελάχιστης δόσης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης