Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούνιο 2019 - Στο +0,1% ο πληθωρισμός

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούνιο 2019 - Στο +0,1% ο πληθωρισμός
Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Ιούνιο
Μικρή αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2019 οι καταναλωτικές δαπάνες και οι τιμές στις ΗΠΑ, δείχνοντας μια πιο αργή οικονομική ανάπτυξη και έναν υποτονικό πληθωρισμό, που εντείνουν τις προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/7/2019) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Ιούνιο, καθώς μια αύξηση στις δαπάνες για υπηρεσίες αντιστάθμισε τη μείωση στις αγορές οχημάτων.
Τα στοιχεία για τον Μάιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των δαπανών κατά 0,5%, αντί της αύξησης 0,4% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,3% για τον Ιούνιο.
Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε αύξηση 0,4% τον Ιούνιο, έναντι ισόποσης αύξησης του Μαΐου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE) σημείωσε αύξηση 0,1% τον Ιούνιο, όσο και τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 1,4%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PCE -που παρακολουθεί στενά η Fed- αυξήθηκε κατά 0,2%, καταγράφοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 1,6%, από 1,5% τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης