Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bob Dudley (CEO BP): Ανησυχητική η πιθανότητα πρωθυπουργοποίησης του Corbyn

Bob Dudley (CEO BP): Ανησυχητική η πιθανότητα πρωθυπουργοποίησης του Corbyn
Eξωτερικοί παρατηρητές θεωρούν ότι η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές πριν από τις 31 Οκτωβρίου 2019, προθεσμία ολοκλήρωσης του Brexi
Παρόλο που ο Boris Johnson έχει μόλις λίγες μέρες που ανέλαβε καθήκοντα στη Downing Street, ο διευθύνων σύμβουλος της BP,  , ανησυχεί για την μελλοντική προοπτική πρωθυπουργοποίησης του Βρετανού ηγέτη της αντιπολίτευσης, Jeremy Corbyn.
«Μια κυβέρνηση του Jeremy Corbyn, νομίζω ότι είναι αρκετά ανησυχητική για όλους», δήλωσε ο CEO της BP Bob Dudley στο CNBC.
«Νομίζω ότι όταν μιλάς για την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων σε εταιρείες και κυρίως σε κατόχους ομολόγων από όλο τον κόσμο, σε όλους φαίνεται αδιανόητο» είπε ο Dudley.
Ο Corbyn, ο αριστερός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος από το 2015, δήλωσε την Κυριακή 28//7/2019 ότι είναι απολύτως πρόθυμος να αντιμετωπίσει τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό BorisJohnson, αν η χώρα οδεύσει άμεσα σε πρόωρες εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι Το 2017, το Εργατικό κόμμα προχώρησε σε εκστρατεία για την κρατικοποίηση των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, των δικτύων ενεργειακού εφοδιασμού, των συστημάτων ύδρευσης και των ταχυδρομείων. Παράλληλα, δήλωσαν ότι θα προχωρούσαν σε αποζημίωση ομολογιούχων, ενώ ο Corbynχαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως επιστροφή στις βρετανικές σοσιαλιστικές αξίες της δεκαετίας του '70.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BP είπε ότι «Όταν ακούγονται τέτοιες δηλώσεις, είναι φυσικό να ανησυχεί η επιχειρηματική κοινότητα».
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η Βρετανία δεν πρόκειται να διεξάγει εκλογές πριν το 2022.
Όμως, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το κυβερνών κόμμα – που σημειωτέον έχει λιγότερες από εκατό ημέρες μπροστά του για να ολοκληρώσει την αποχώρηση της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση- οδήγησε ορισμένους εξωτερικούς παρατηρητές στο συμπέρασμα ότι η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, πριν από τις 31 Οκτωβρίου 2019, προθεσμία ολοκλήρωσης του Brexit.
Πάντως, ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε Brexit μέχρι τις 31/10/2019, με ή χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης