Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος αφέθηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά το «σπάσιμο» των ισοβίων

tags :
Ελεύθερος αφέθηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά το «σπάσιμο» των ισοβίων
Μετά την απόφαση του Εφετείου Λαμίας για «σπάσιμο» των ισοβίων
Εκτός φυλακών βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
H είδηση μεταδώθηκε στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά την επιβεβαιώνουν και ανώτατες αρχές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, "έσπασαν" τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.
Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο "απολαμβάνει" από νωρίς σήμερα το απόγευμα.
Στην είσοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιo τους.
Αμέσως μετά, ο Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.
Όλα αυτά, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία για "κύκλο αντιδράσεων" και επεισοδίων, μετά την απόφαση του Εφετείου, με επίκεντρο τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα που έριξε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Στ. Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα     
   
«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές.
Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.
Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση.
Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης