Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου - Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου - Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property, η πιο ακριβή περιοχή είναι η Βουλιαγμένη
Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου που θα ενοποιήσει το κομμάτι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι και τον Αλιμο, καθιστώντας πλέον την παράκτια περιοχή πιο εύκολα προσβάσιμη για τους κατοίκους όχι μόνο των γύρω δήμων, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου.
Το έργο ένα από τα μεγαλύτερα που γίνονται αυτή τη στιγμή με ανάδοχο την Άκτωρ και προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προσεχές διάατημα ενώ προετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο Β`φάσης της Ανάπλασης που είναι η δημιουργία οικολογικού πάρκου.
Η ανάπλαση του φαληρικού όρμου έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property, η πιο ακριβή περιοχή είναι η Βουλιαγμένη με τις ζητούμενες τιμές να διαμορφώνονται στα 4.000 με 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι πολυτελείς κατοικίες μπορεί να φθάσουν και τα 8.000 ευρώ το μέτρο.
Ακολουθούν η Γλυφάδα και το Ελληνικό με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 2.500 με 4.500 ευρώ/τετραγωνικό. Σε Άλιμο, Βάρκιζα, Σαρωνίδα και Σούνιο οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 2.000 με 4.000 ευρώ ανά τ.μ.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας (Παλαιό Φάληρο, Βάρη, Λαγονήσι, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά) οι ζητούμενες τιμές κυμαίνονται στα 1.500 με 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή του Φαληρικού Όρµου καταλαµβάνει έκταση 800 στρεµµάτων κατά µήκος ακτογραµµής µήκους περίπου 2 χλµ. και περιλαμβάνει την παραλιακή ζώνη πέριξ των αστικών περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, από την εκβολή του Κηφισού Ποταµού µέχρι το ∆ηµοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) του δήμου Παλαιού Φαλήρου. Και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο τμήμα του-εν πολλοίς αξιοποίητου- παραλιακού μετώπου μήκους 45 χλμ., από το Φάληρο έως το Σούνιο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης για το έργο της δεύτερης φάσης της ανάπλασης Φαλήρου, προϋπολογισμού 80 εκατ ευρώ.
Το αντικείμενο των έργων θα είναι η δημιουργία του οικολογικού πάρκου που περιλαμβάνει τα 220 στρέμματα που βρίσκονται μεταξύ του νέου οδικού άξονα και της θάλασσας και των περίπου 35 στρεμμάτων από τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο.
Εκτός από το πάρκο, η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή τριών γκαράζ μεγάλης χωρητικότητας, εκ των οποίων τα δύο θα είναι υπόγεια στο άκρο των δύο πεζογεφυρών και το τρίτο θα κατασκευαστεί κοντά στο ΣΕΦ.
Σύμφωνα με τις μελέτες στο πάρκο θα φυτευθούν 3.500 δέντρα και πάνω από 200.000 θάμνοι.
Οσον αφορά την αξιοποίηση και συντήρηση του πάρκου, η Περιφέρεια σκοπεύει να πραγματοποιήσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ενοικίαση των παλαιών ολυμπιακών εγκαταστάσεων έκτασης 11.000 τ.μ. σε ιδιώτες και την αξιοποίησή τους σε χώρους εστίασης και αναψυχής.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης