Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ

Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ
Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις κινητοποιήσεις στη ΣΙΔΕΝΟΡ
Παράνομες, αλλά όχι καταχρηστικές, έκρινε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ.
Όπως περιγράφεται στην απόφαση του δικαστηρίου, οι κινητοποιήσεις, κατά των οποίων είχε προσφύγει η βιομηχανία, κρίθηκαν παράνομες για τυπικούς λόγους, καθώς στην προκήρυξή τους δεν υπήρχε ρητή (ονομαστική) αναφορά στο προσωπικό ασφαλείας.
Στο μεταξύ, μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μεταξύ άλλων, εξετάζουν την προοπτική εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς η οποία προέκυψε ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδοσία και ειδικότερα την προσφυγή σε Διαμεσολαβητή (με το Νόμο 4512/18).
Δεν αποκλείουν όμως και τη συνέχιση των στάσεων εργασίας.
Σημείο τριβής αποτελεί το θέμα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μετά τη λήξη της τελευταίας, στις 30 Απριλίου.
Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΣΙΔΕΝΟΡ -που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων χάλυβα- ξεκίνησαν στάσεις εργασίας, συνέπεια της άρνησης της εργοδοσίας, όπως υποστηρίζουν, να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας.
Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, η εταιρεία «απάντησε» στις κινητοποιήσεις με μονομερή επιβολή διαθεσιμότητας στους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι το πλαίσιο διεκδίκησης των εργαζομένων περιλαμβάνει αυξήσεις της τάξεως του 6% «ως αναπλήρωση μέρους της μισθολογικής απώλειας, ύψους 35% από το 2009», αλλά και με δεδομένο -κατά τους ισχυρισμούς τους- ότι η εταιρεία από το 2017 έχει επιστρέψει σε κερδοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης