Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Β. Κορέα για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα

Βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Β. Κορέα για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα
Οι εκτοξεύσεις αυτές αποτελούν απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Ν. Κορέας
Δύο βαλλιστικούς πυραύλους διαφορετικού τύπου από όλους τους προηγούμενους εκτόξευσε νωρίς σήμερα Τετάρτη 31/7 η Βόρεια Κορέα.
Πρόκειται για τη δεύτερη εκτόξευση πυραύλων σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στη κοινή στρατιωτική άσκηση που σχεδιάζουν ΗΠΑ και Νότια Κορέα.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι διένυσαν μια απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων και έφθασαν σε ύψος έως και 30 χιλιομέτρων.
Ο πρώτος πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 05:06 (23:06 την Τρίτη ώρα Ελλάδας) και ο δεύτερος στις 05:27 (23:27) από τη Γουονσάν.
Οι πύραυλοι «έπεσαν στην ανατολική θάλασσα της Κορέας», όπως αποκαλείται η θαλάσσια περιοχή ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου από τη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ, που είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας.
«Οι δράσεις αυτές της Β. Κορέας δεν συνδράμουν στο να χαλαρώσουν οι στρατιωτικές εντάσεις ούτε βοηθούν στο να διατηρηθεί το momentum των συζητήσεων που είναι σε εξέλιξη» υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας, Kang Kyung ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας χαρακτήρισε λυπηρές» τις εκτοξεύσεις και υπενθύμισε ότι οι νέες δοκιμές παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ περιορίστηκαν στο να τονίσουν ότι είναι ενήμερες για τις πληροφορίες περί εκτόξευσης πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και ότι παρακολουθούν την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης