Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το ενδιαφέρον σε τράπεζες και MIG

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το ενδιαφέρον σε τράπεζες και MIG
ΑΓΟΡΑ: Με χαμηλό τζίρο και έτσι μάλλον για να μην πούμε και χειρότερα θα πάμε και όλο τον Αύγουστο. Η στήλη θα παρακολουθεί τις εξελίξεις όλο το καλοκαίρι. Κάποιοι περιμένουν ότι θα έχει ενδιαφέρον λόγω κυβερνητικών πρωτοβουλιών, ενώ άλλοι αναλυτές δείχνουν την πορεία του τζίρου στις τελευταίες συνεδριάσεις και δεν περιμένουν κάτι το συνταρακτικό.

Η αγορά ξεκίνησε σταθεροποιητικά με τις τράπεζες στο επίκεντρο και ειδικά την Πειραιώς να προσπαθεί να πιάσει και πάλι τα 3 ευρώ. Από τις μετοχές των τραπεζών μόνο η Εθνική βρίσκεται σε νέα υψηλά έτους.

Ο όγκος στα βαριά χαρτιά στα πρώτα λεπτά είναι εξαιρετικά μικρός. Περίπου 12 μετοχές από τον FTSE 25 έχουν κάτω από 1.000 τεμάχια συναλλαγές. Μόνο η Eurobank είχε ξεπεράσει τις 100 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 6 λεπτά.

Σε περιορισμένες μετοχές εντοπίζεται ενδιαφέρον και οι περισσότερες έχουν μικρό όγκο και ανοίγματα μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να διαμορφωθεί η τάση.

ΤΙΤΑΝ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου. Μπράβο στην εταιρεία που καταφέρνει και τα βγάζει νωρίς, την ώρα που άλλες θα τα βγάλουν τέλος Σεπτέμβρη. Δεν θα είναι καλή η κερδοφορία σε σύγκριση με την αποτίμηση. Θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη στις 7 το απόγευμα.

ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Δημοσίευσε και αυτή εξάμηνο. Αρκετά καλή η διάρθρωση της λογιστικής κατάστασης, ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός και με την αποτίμηση στα 28 εκατ. ευρώ η κερδοφορία ήταν στα 1,37 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για εξάμηνο άρα δεν έχουμε να κάνουμε με μία ακριβή εταιρεία. Αντιθέτως…

Ειδικά αν τη συγκρίνουμε με άλλες του κλάδου θα δούμε πως είναι ελκυστικά αποτιμημένη. Καλή ανάπτυξη, απουσία δανεισμού, καλή ρευστότητα και ταμειακές ροές. Εξαιρετική.

MIG: Με άνοδο 10% ξεκίνησε η μετοχή και με τον όγκο να ξεπερνά τα 1,4 εκατ. τεμάχια. Το δημοσίευμα του Bankignews είναι αναρτημένο στο πρώτο θέμα αλλά και σε άλλο θέμα της στήλης.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα άνοδος…

ΕΚΤΕΡ: Προσπάθεια αντίδρασης μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

ΚΛΜ: Χτίζει τη βάση της στο 1 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bankingnews το επιτόκιο στο δάνειο είναι 15% το οποίο είναι αρκετά ακριβό. Πρέπει επομένως να πουληθεί άμεσα το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Συνεχίζει ανοδικά και έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο από τα ιστορικά χαμηλά που είχε γράψει πρόσφατα. Η πώληση περιουσιακού στοιχείου, ενισχύει τη χαμηλή ρευστότητα αλλά δείχνει πως η διοίκηση προχωράει όσα έχει πει. Πρέπει πάντως να γίνουν ακόμα πολλά.

ΔΕΗ: Κινείται ανοδικά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με την επιχείρηση να βρίσκεται στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας εδώ και βδομάδες.

ΕΥΔΑΠ: Πάνω από τα 8 ευρώ πλέον η μετοχή και έχει κάνει ήδη όγκο 57 χιλ. τεμάχια, αλλά τα 50 χιλ. τεμάχια αφορούν πακέτου που έγινε στα 8,05 ευρώ. Υπάρχει άνοιγμα μεταξύ αγοραστών και πωλητών και έτσι έχει γράψει χαμηλό στα 8,02 ευρώ με τον αγοραστή να είναι εκεί και υψηλό στα 8,14 ευρώ με τον πωλητή να είναι εκεί.

CENERGY: Προσπάθεια αντίδρασης αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης