Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Στο 1,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019

Eurostat: Στο 1,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (31/7) η Eurostat, και τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκρεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αφορά την ενιαία νομισματική ένωση διαμορφώθηκε στο 1,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, έναντι 1,3% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές ενέργειας και τροφίμων, υποχώρησε στο 0,9% έναντι 1,1% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού, και συγκεκριμένα στο 2% έναντι 1,6% τον Ιούνιο, ενώ η αντίστοιχο άνοδος για τον τομέα υπηρεσιών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,2% έναντι 1,6% προηγουμένως.
Η ετήσια άνοδος για τον τομέα της ενέργειας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,6% για τον Ιούλιο του 2019, έναντι 1,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,4% έναντι 0,3% τον προηγούμενο μήνα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης