Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή Fed - Στο επίκεντρο εμπόριο και εταιρικά αποτελέσματα

tags :
Οριακή άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή Fed - Στο επίκεντρο εμπόριο και εταιρικά αποτελέσματα
Εν αναμονή των αποφάσεων της Fed βρίσκονται οι επενδυτές
Με οριακή άνοδο άνοιξαν σήμερα (31/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, οπότε οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα σχόλια που θα συνοδεύουν την απόφαση αναζητώντας ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί και στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 27.239 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 3.015 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα στις 8.287 μονάδες.

Image

Ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσφέρουν και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ, μετριάζοντας τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 156.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2019, περισσότερες από τις 150.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, ενώ τα στοιχεία για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας αύξηση κατά 112.000 θέσεις εργασίας, αντί των 102.000 που είχαν δείξει αρχικά.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Apple σημειώνει «άλμα» 4,9%, καθώς, παρά την πτώση, τα τριμηνιαία της κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ οι προσδοκίες της για το τρίτο τρίμηνο είναι καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, η μετοχή της General Electric σημειώνει άνοδο 2%, καθώς τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας, παρά τις ζημίες, ήταν καλύτερα των προβλέψεων.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα σχεδόν το 60% των εταιρειών του S&P 500, το 76% εκ των οποίων έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, η αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και Κίνα έχει μετριαστεί μετά και τις νέες σκληρότερες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Ο Trump κατηγόρησε χθες την Κίνα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για αύξηση των αγορών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, ενώ υποστήριξε ότι οι Κινέζοι καθυστερούν τις εμπορικές συνομιλίες, ελπίζοντας να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ο Δημοκρατικός υποψήφιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης