Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Περιορισμένος ο αντίκτυπος της πολιτικής αβεβαιότητας στις αξιολογήσεις της Ισπανίας

Fitch: Περιορισμένος ο αντίκτυπος της πολιτικής αβεβαιότητας στις αξιολογήσεις της Ισπανίας
Έκθεση της Fitch Ratings για την Ισπανία 
Η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης θα μπορούσε να καθυστερήσει τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχουν προγραμματιστεί για το 2020 στην Ισπανία (A-, σταθερό outlook), ωστόσο οι προβλέψεις για το ύψους του δημοσίου χρέους δεν αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, η αύξηση της πολιτικής αστάθειας τα τελευταία χρόνια δεν έχει πλήξει την οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας, η οποία έχει υποστηρίξει τη δημοσιονομική προσαρμογή, αν και μια κυκλική επιβράδυνση θα μειώσει αυτόν τον αντίκτυπο.
«Οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις, οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν μέχρι δύο μήνες, θα προσπαθήσουν να σπάσουν το αδιέξοδο και να διορίσουν μια νέα κυβέρνηση, αλλά αυτές μπορούν να βρεθούν για εβδομάδες.
Όταν επιβεβαιώσαμε την ισορροπημένη κυριαρχία της Ισπανίας στις 21 Ιουνίου, αναμενόταν η σύσταση μιας νέας κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του PSOE, αλλά αναγνώρισε τη δυνατότητα νέων εκλογών.
Πιστεύουμε ότι οι Ισπανοί πολιτικοί θα προσπαθήσουν να αποφύγουν νέες εκλογές (τέταρτες από τον Δεκέμβριο 2015).
Αυτό θα απαιτούσε από το PSOE και το UP να καταλήξουν σε συμφωνία συνασπισμού ή σε μια κυβέρνηση PSOE με συμφωνίες εμπιστοσύνης και προμήθειας με ένα ή περισσότερα μέρη.
Ένας συνδυασμός PSOE και φιλελεύθερου Ciudadanos θα έχει πλειοψηφία, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι μια πολύ απομακρυσμένη δυνατότητα.
Τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά μέχρι το 2019 αυτό το έτος είναι σύμφωνα με την προσδοκία μας για μέτρια μείωση του ελλείμματος στο 2,2% του ΑΕΠ. (…)
Η πρόβλεψη για το έλλειμμα για το 2020 ανέρχεται σε 1,8%», σχολιάζει ο οίκος, ο οποίος υπολογίζει στο 2,3% την οικονομική ανάπτυξη του 2019.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης