Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με Fed και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο - Στο +0,34% ο DAX

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με Fed και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο - Στο +0,34% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,17% κι έκλεισε στις 385,77 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (31/7/2019) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Image

Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, οπότε οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα σχόλια που θα συνοδεύουν την απόφαση αναζητώντας ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί και στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,17% κι έκλεισε στις 385,77 μονάδες, ενώ χθες κατέγραψε τη χειρότερη ημερησία επίδοση των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών, καθώς οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές επηρεάστηκαν από τις νέες σκληρότερες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την Κίνα.
Ο Trump κατηγόρησε χθες την Κίνα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για αύξηση των αγορών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, ενώ υποστήριξε ότι οι Κινέζοι καθυστερούν τις εμπορικές συνομιλίες, ελπίζοντας να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ο Δημοκρατικός υποψήφιος.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων για το εμπόριο ολοκληρώθηκαν σήμερα, έχοντας διαρκέσει μετά βίας μισή ημέρα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,2%, στον απόηχο των αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν πτώση 0,1%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,34% κι έκλεισε στις 12.189,04 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,78% στις 7.586,78 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από την ενδυνάμωση της στερλίνας, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 5.518,90 μονάδες.

Image
Image
Image

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,56% στις 21.398,19 μονάδες.

Image

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της BNP Paribas ενισχύθηκε κατά 1,6%, στον απόηχο των αυξημένων κερδών και εσόδων που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Την ίδια ώρα, «άλμα» άνω του 2,3% κατέγραψε η μετοχή της Credit Suisse, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων της ελβετικής τράπεζας.
Από την άλλη, απώλειες 3,2% κατέγραψε η Lloyds Bank, καθώς η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2019, με τα αποτελέσματά της να αποδεικνύονται κατώτερα των προσδοκιών.
Οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί μετά και από ορισμένα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψε επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι ανάπτυξης 0,4% του πρώτου τριμήνου του 2019.
Παράλληλα, επιβράδυνση κατέγραψε και ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να διαμορφώνεται στο 1,1%, από 1,3% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης