Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολύσεις προανήγγειλε ο επικεφαλής της Ryanair

Απολύσεις προανήγγειλε ο επικεφαλής της Ryanair
Απολύσεις προανήγγειλε ο CEO της Ryanair
Για απολύσεις τις ερχόμενες εβδομάδες προειδοποίησε το προσωπικό της εταιρείας ο ιδρυτής και CEO της Ryanair, Michael O’Leary, σημειώνοντας πως η αεροπορική έχει 500 πιλότους και 400 αεροσυνοδούς παραπάνω από αυτούς που χρειάζονται.
Σε βιντεογραφημένο μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους, ανέφερε ότι οι περικοπές θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου.
Η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα μειώσει τις πτήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι λόγω της καθήλωσης των 737 Max στο έδαφος.
Στο βίντεο που διέρρευσε στο Bloomberg, ο κ. O’Leary τονίζει πως οι περικοπές είναι «αναπόφευκτες», προσθέτοντας πως η εταιρεία θα κάνει ότι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.
Η Ryanair παρουσίασε μειωμένα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 243 εκατ. ευρώ, έναντι 309 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Η μειωμένη κερδοφορία οφείλεται στον αυξημένο ανταγωνισμό, καθώςμ σύμφωνα με την εταιρεία, οι ναύλοι κατά το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση, ενώ παρόμοια πτώση αναμένεται και το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Για το σύνολο της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου 2020, η Ryanair επανέλαβε την πρόβλεψή της για κέρδη μεταξύ 750 εκατ. και 950 εκατ. ευρώ, έναντι των 832 εκατ. ευρώ που προβλέπουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης