Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή η εγχώρια ψυχολογία, κοιτάζει υψηλότερα η αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή η εγχώρια ψυχολογία, κοιτάζει υψηλότερα η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Ψάχνει κατεύθυνση στο ξεκίνημα και μάλλον την έχει βρει. Οι ξένες αγορές έχουν επηρεαστεί από τη Wall Street μετά τη μείωση των επιτοκίων και τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως τα δικά μας θέματα είναι σημαντικά και μπορούν να μας κάνουν να μην ασχολούμαστε με τις ξένες αγορές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια και πόσο βούλιαξαν οι ελληνικές μετοχές την ώρα που οι διεθνείς αγορές πήγαιναν από υψηλό σε υψηλό. Τώρα πρέπει να δούμε τα δικά μας. Η κυβέρνηση και οι πράξεις της καθορίζουν την πορεία της αγοράς.

Λίγο χαμηλότερα στο ξεκίνημα και κάτω από τις 900 μονάδες με χαμηλό τζίρο και μία στάση αναμονής. Βλέπουμε όμως διαθέσεις για κάτι καλύτερο από κάποια βαριά χαρτιά, επομένως έχουμε ελπίδες.

ΤΙΤΑΝ: Τα αποτελέσματα ήταν αδύναμα. Ευτυχώς που το δολάριο είναι ισχυρό και υπάρχουν και οι ΗΠΑ, αλλιώς οι άλλες αγορές μόνες τους δε θα προσέφεραν πολλά. Βέβαια με αποτίμηση 1,5 δισ. ευρώ στο ταμπλό μία κερδοφορία στο εξάμηνο 13 εκατ. ευρώ δεν την λες ικανοποιητική. Καλές πάντως οι ταμειακές ροές στο συγκεκριμένο διάστημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικό το άνοιγμα αλλά βλέπουμε καλό όγκο και καλούς αγοραστές. Ίσως δούμε συνέχιση της χθεσινής κίνησης. Η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ισχυρή.

ΑΔΜΗΕ: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0884 ευρώ ανά μετοχή οι κάτοχοι μετοχών. Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Η απόδοση προ φόρου είναι 4%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 2,20 ευρώ έχει αρκετή δύναμη εδώ και μερικές συνεδριάσεις και συνεχίζει.

Q&R: Μεγάλος ο όγκος στο ξεκίνημα και αντιδρά ανοδικά η μετοχή αλλά υπάρχει υψηλή μεταβλητότητα και μέσα σε δέκα λεπτά συνεδρίασης έχει ενεργοποιηθεί δύο φορές ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας.

ΛΥΚΟΣ: Ισχυρή άνοδο 5% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και τιμή 1,54 ευρώ. Η αποτίμηση στα 31,6 εκατ. ευρώ πλέον.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η αγαπημένη της στήλης από τον όμιλο και έχει δώσει δυνατή απόδοση. Στα 2,07 ευρώ με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα και όγκο 8 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 776 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: Διαβάζουμε αρκετά το τελευταίο διάστημα. Πολλά ΘΑ έχουν ξεκινήσει και στη στήλη δεν αρέσουν. Πάμε με αυτά που έχουμε και λίγο με τις προοπτικές. Το να διαβάζουμε ότι θα κάνει αυτό και θα αυξήσει τόσο τα EBITDA χωρίς να μας λένε πότε θα ξεκινήσει το έργο, πόσο θα αυξηθεί ο δανεισμός, με τι επιτόκια κ.α. αλλά να μας λένε πόσα θα βγάζει είναι λίγο πρόκληση.

Από αλλού ακούμε θα κάνει εξαγορές και εδώ η αποτίμηση είναι τσάμπα. Ας τις κάνει πρώτα φίλοι μου και εδώ είμαστε να τα δούμε. Αλλά μη κάνουμε στην άκρη για να περάσει ο γάιδαρος του γείτονα που δεν τον έχει ακόμα αγοράσει…

Πάμε με τα θεμελιώδη που ξέρουμε, πιστεύουμε ότι μπορούν οι εισηγμένες να βελτιώσουν τη θέση τους λόγω αλλαγής της κυβέρνησης, η οποία έχει πιο φιλοεπενδυτική πολιτική και μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Πάλι πάνω…

ΕΚΤΕΡ: Μετά τη διόρθωση κοιτάζει υψηλότερα.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Μόλις άνοιξε και έκανε ήδη 4 χιλ. τεμάχια αλλά υποχωρεί 14% και έχει αγοραστές στα 0,87 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης