Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 46,5 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 46,5 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρωζώνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2012
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/8) στοιχεία της Markit, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για έκτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 46,5 μονάδες, έναντι 47,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 46,4 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η δραστηριότητα του κλάδου στη Γερμανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά ετών, ενώ αντίθετα η δραστηριότητα στην Ελλάδα και την Ολλανδία σημείωσαν βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Η σημαντική πτώση στις νέες παραγγελίες αποτέλεσε τον κύριο λόγο για την πτώση, καθώς οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις, οι δυσκολίες στην αυτοκινητοβιομηχανία και οι πολιτικές αβεβαιότητες συνέχισαν να επηρεάζουν τη ζήτηση τόσο στις αγορές του εσωτερικού όσο και σε αυτές του εξωτερικού», αναφέρει η ανακοίνωση της Markit.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος τομέας του μεταποιητικού κλάδου ο οποίος σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ήταν αυτός των καταναλωτικών αγαθών.
«Οι αυξανόμενες γεωπολιτικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πολέμων και του Brexit, και οι ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, αναφέρθηκαν ως παράγοντες οι οποίοι έπληξαν την εμπιστοσύνη στις προοπτικές», αναφέρθηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Makrit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ανησυχία είναι ότι ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν όλο και περισσότερο για την επιδείνωση των δυνθηκών, ενδέχεται να υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει η νομισματική πολιτική ώστε να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης