Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο Fed - «Μπερδεμένοι» οι επενδυτές για τη νομισματική πολιτική

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο Fed - «Μπερδεμένοι» οι επενδυτές για τη νομισματική πολιτική
Απογοήτευσε τις αγορές η δήλωση του προέδρου της Fed ότι η χθεσινή μείωση των επιτοκίων δεν συνιστά την αρχή ενός επιθετικού κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (1/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, μία ημέρα μετά το μίνι sell-off που πυροδότησε η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, ότι η χθεσινή μείωση των επιτοκίων δεν συνιστά την αρχή ενός επιθετικού κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης, απογοήτευσε τις αγορές.

Image

Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 26.898 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.986 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, στις 8.223 μονάδες.
Όπως ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά ο Powell, η χθεσινή μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, η πρώτη από το 2008, αποτελεί μία «προσαρμογή στο μέσο του οικονομικού κύκλου» και όχι την αρχή για έναν κύκλο νομισματικής χαλάρωσης.
Η αντίδραση της αγοράς δεν ήταν θετική, ενώ η Wall έκλεισε χθες με σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η μείωση ήταν πολιτική και όχι νομισματική απόφαση ενώ τα σημάδια κόπωσης σε αμερικανική οικονομία και εταιρίες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους.
Ο Dow Jones έκλεισε χθες με πτώση 333 μονάδων -η χειρότερη ημερήσια του επίδοση από τις 31 Μαΐου.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες πως οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο, στην Ουάσιγκτον.
Με ενδιαφέρον συνεχίζουν, εν τω μεταξύ, να παρακολουθούν οι επενδυτές τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της General Motors ενισχύεται κατά 2,2%, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Παράλληλα, η μετοχή της Verizon σημειώνει άνοδο άνω του 1,4%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 245.000 νέους συνδρομητές κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, έναντι των 163.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.
Επίσης, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε μειωμένα, αλλά καλύτερα των προσδοκιών κέρδη για το τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του Αυγούστου, ενός μήνα που δεν έχει υπάρξει ιδιαίτερα «φιλικός» για τη Wall Street.
Από το 1950, ο Αύγουστος είναι ο δεύτερος χειρότερος μήνας για τον S&P 500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης