Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) σε Κίνα: Υπονομεύσατε με την κακή συμπεριφορά σας για δεκαετίες το ελεύθερο εμπόριο

tags :
Επίθεση Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) σε Κίνα: Υπονομεύσατε με την κακή συμπεριφορά σας για δεκαετίες το ελεύθερο εμπόριο
Θέλουμε ένα ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο είπε ο Pompeo
Δριμεία επίθεση στην Κίνα για τη στάση της στο εμπόριο εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo και ενώ εξελίσσεται ένας ακόμα γύρος έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κρατών, ύστερα από τις χθεσινές ανακοινώσεις του προέδρου Trump ότι προτίθεται να επιβάλλει νέους δασμούς ύψους 10% σε κινέζικα προϊόντα αξίας 300 δις δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου.
«Δεκαετίες κακής συμπεριφοράς από την Κίνα είχαν ως αποτέλεσμα  να προκληθούν εμπόδια στο ελεύθερο εμπόριο.
Εμείς θέλουμε ένα ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο και όχι ένα εμπόριο που υπονομεύει τον ανταγωνισμό»  υπογράμμισε ο Pompeo μιλώντας σε εκδήλωση στο περιθώριο της Συνόδου της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και μεγάλων δυνάμεων.
«Για δεκαετίες η Κίνα εκμεταλλευόταν το εμπόριο.
Είναι ώρα πλέον αυτό να σταματήσει.
Ο πρόεδρος Trump είπε ότι πρόκειται να το διορθώσει αυτό.
Και για να το διορθώσει, χρειάζεται αποφασιστικότητα.
Αυτό είδατε χθες» είπε ο Pompeo αναφερόμενος στην απόφαση του Trump να προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών απέναντι στην Κίνα.
Ερωτηθείς για το εάν η εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, ο Pompeo είπε ότι έχουν υπάρξει επιπλοκές λόγω της κακής συμπεριφοράς της Κίνας εδώ και δεκαετίες.
Σε άλλα μείζονα διεθνή θέματα, ο Pompeo είπε πως οι ΗΠΑ παραμένουν ανοιχτές και απολύτως δεσμευμένες στην απόφαση τους να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης