Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προς αποχώρηση χιλιάδες Αμερικάνοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Προς αποχώρηση χιλιάδες Αμερικάνοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν
Από 14.000 θα μειωθούν σε 8.000 με 9.000 στρατιώτες
Προς αποχώρηση από το Αφγανιστάν όπου πολεμούν εδώ και 18 χρόνια αναμένεται να οδηγηθούν χιλιάδες Αμερικάνοι στρατιώτες εφόσον προχωρήσουν ομαλά οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν σχετικά με τη λήξη των πολεμικών συρράξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από την The Washington Post και όσο και από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, βάσει της συμφωνίας, τα στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν θα μειωθούν από περίπου 14.000 σε 8.000-9.000 [1]
Η συμφωνία προβλέπει ακόμη ότι οι Ταλιμπάν θα αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του προέδρου Ashraf Ghani στην Καμπούλ, κάτι πάντως που οι Ταλιμπάν αρνούνται καθώς τον χαρακτηρίζουν «καθεστώς μαριονέτα» της Ουάσινγκτον.
Επιπλέον, η συμφωνία θα σημάνει δραστικό περιορισμό του αριθμού του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ και ιδίως τη μείωση του προσωπικού ασφαλείας της αποστολής.
Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο προσκήνιο στο πλαίσιο της επανέναρξης εντός των επόμενων ημερών των διαπραγματεύσεων μεταξύ  ΗΠΑ – Ταλιμπάν στο Κατάρ και των θετικών μηνυμάτων που έρχονται και από τις δύο πλευρές όσον αφορά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Κύριο μέλημα των ΗΠΑ είναι η δέσμευση από την πλευρά των Ταλιμπάν ότι δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί το Αφγανιστάν σε ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών.
Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν αξιώνουν να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις που επιχειρούν στο Αφγανιστάν υπό αμερικανική διοίκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης