Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η πρωτοφανής πρωτοβουλία της Καραϊβικής για τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

tags :
Η πρωτοφανής πρωτοβουλία της Καραϊβικής για τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η επένδυση αποδεικνύει το ενδιαφέρον της διαφοροποίησης των συνταξιοδοτικών ταμείων προς περιοχές της πραγματικής οικονομίας
Το χρηματικό ποσό των 20 εκατ. δολαρίων θα χρηματοδοτηθεί από τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Δομινικανής Δημοκρατίας για το αιολικό πάρκο της Καραϊβικής (PECASA).
Ειδικότερα, το project θα διαθέτει παραγωγική ικανότητα 50 MW που θα συμβάλλει στο εθνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι πληροφορίες δόθηκαν από τον Kirsis Jáquez, πρόεδρο της Δομινικανικής Ένωσης Συνταξιοδοτικών Ταμείων (ADAFP), ο οποίος εξήγησε ότι αυτή η επένδυση δείχνει ότι οι πόροι των εργαζομένων που διαχειρίζεται αυτή η οντότητα παράγουν ανταγωνιστικότητα.
Είπε επίσης ότι αυτή η επένδυση αποδεικνύει το ενδιαφέρον της διαφοροποίησης των συνταξιοδοτικών ταμείων προς περιοχές της πραγματικής οικονομίας.
«Με αυτή την επένδυση, τα συνταξιοδοτικά ταμεία συμβάλλουν στη διαφοροποίηση του ηλεκτρικού πλέγματος της χώρας, με εναλλακτικές λύσεις που δεν επηρεάζουν το περιβάλλον και είναι πολύ πιο αποδοτικές από πλευράς κόστους παραγωγής», δήλωσε ο Jáquez.
Σε αυτή την περίπτωση, τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεσμεύονται στην ανάπτυξη με έργα ηλεκτροπαραγωγής και φθηνότερη ενέργεια που μειώνει την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης