Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως (υπ. Παιδείας): Καμία αλλαγή στις πανελλαδικές του 2020 για τους υποψηφίους του 2019

Κεραμέως (υπ. Παιδείας): Καμία αλλαγή στις πανελλαδικές του 2020 για τους υποψηφίους του 2019
Δεν καταργείται το υφιστάμενο σύστημα, θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές είπε η κα.Κεραμέως
Την θέση ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στο σύστημα με το οποίο θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις το 2020 οι μαθητές διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν καταργείται το υφιστάμενο σύστημα και ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για όσους έδωσαν εξετάσεις το 2019 και θα ξαναδώσουν το 2020.
«Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα και θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Open η κα.Κεραμέως αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα και θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας.
Η υπουργός Παιδείας επέκρινε το σημερινό σύστημα, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να μπαίνουν μαθητές με 3 σε κάποια σχολή και σημείωσε πως εξετάζεται η πλήρης αλλαγή του από το 2021. Α
ναφερόμενη στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια είπε ότι «στις προθέσεις μας είναι πρώτον τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και δεύτερον μια βάση εισαγωγής, η οποία θα μπορεί να είναι πάνω από το ελάχιστο όριο εισαγωγής, που ορίζει το κράτος».
«Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα» είπε η κα.Κεραμέως, η οποία αναφερόμενη στο θέμα του ασύλου δήλωσε ότι με το νόμο για την κατάργησή του «θωρακίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών».
Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά τέλος, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία» ενώ για τους εκπαιδευτικούς είπε ότι «προχωράμε στους διορισμούς για την ειδική αγωγή και μετά θα πάμε στους μόνιμους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης