Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ένωση Επενδυτών: Αίτημα βελτίωσης του τιμήματος για FG Europe λόγω παρέμβασης ΒΝ

tags :
Ένωση Επενδυτών: Αίτημα βελτίωσης του τιμήματος για FG Europe λόγω παρέμβασης ΒΝ
Άμεσα κινητοποιήθηκε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στο δημοσίευμα του Bankingnews αναφορικά με το τίμημα που προσφέρει η Silaner για την απόκτηση του 100% των μετοχών της FG Europe.
Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών επικαλείται όσα ανέφερε το BΝ σε δύο δημοσιεύματα και με βάση τις αναλύσεις δύο χρηματιστηριακών μετά την πώληση της RF Energy, η οποία έγινε με τίμημα σημαντικά υψηλότερο από την αποτίμηση.


Τα δημοσιεύματα του Bankingnews

Οσμή σκανδάλου με την «δίκαιη» τιμή της δημόσιας πρότασης στην FG Europe με ακραίες αποκλίσεις

Τα παράδοξα των αποτιμήσεων και η περίπτωση της FG Europe – Πόσο βελτιώνει την αποτίμηση η RF Energy


Η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

ΘΕΜΑ : Αίτημα διόρθωσης-βελτίωσης τιμήματος υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της εταιρείας Silaner Investments Limited

Κυρίες/Κύριοι,
τον τελευταίο μήνα , με αφορμή την υποβολή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας FG EUROPE , είμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας από διαφόρους παράγοντες ,του τραπεζικού χώρου κυρίως ,ώστε να γίνει πιστευτό ότι το καινούργιο "αραχνοΰφαντο φόρεμα του βασιλιά " είναι θεσπέσιο , ενώ στην πραγματικότητα ο βασιλιάς είναι γυμνός!
Και η γύμνια του αποκαλύφθηκε περίτρανα στις 14/06/19 ,με την ανακοίνωση του deal πώλησης της θυγατρικής RF ENERGY της εταιρείας FG EUROPE στην αιγυπτιακών συμφερόντων Elsewedy Electric S.A.E. , με τίμημα στα 55 εκατ ευρώ.
Παρά την ανακοίνωση της παραπάνω πώλησης , συνεχίζεται η προσπάθεια μέσω της δημόσιας πρότασης και με την βοήθεια 2 οίκων αποτίμησης ( σημ: με βάση τις αποποιήσεις ευθυνών που κάνουν , είναι απορίας άξιο αν οι εκθέσεις τους συνιστούν όντως αποτίμηση) να πειστούμε όλοι ότι, επειδή η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις αποτιμήσεις των οίκων, το λάθος βρίσκεται στην πραγματικότητα και όχι στις "αποτιμήσεις " τους.
ΜΕ την παρούσα επιστολή , ως Ένωση επενδυτών που καταστατικό σκοπό της έχει την προστασία της περιουσίας των μετόχων και επενδυτών της ελληνικής χρηματαγοράς , σας καταθέτουμε ΑΙΤΗΜΑ για την άμεση διόρθωση-βελτίωση της τιμής της δημοσίας πρότασης σας σε 0,589 έναντι 0,492 ευρώ/μετοχή.
Κύριοι , η προσπάθεια εξαναγκασμού των μικρομετόχων του 8,98 % να αποδεχτούν τιμή 0,097 ευρώ/μετοχή χαμηλότερη της πραγματικής αξίας της μετοχής , μας θυμίζει πολύ έντονα την αντίστοιχη απόπειρα της διοίκησης της ΡΟΚΑΣ ( φαίνεται είναι ασθένεια των εταιρειών αιολικής ενέργειας...) , που όλοι όμως γνωρίζουμε πως
κατέληξε μετά από τον γεμάτο δυναμισμό και πείσμα αγώνα των μικρομετόχων.
Η ΈΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ τέλος δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό όσων μετόχων της FG EUROPE αποφασίσουν να διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο την αποζημίωση τους για την επιχειρούμενο εξαναγκασμό τους σε πώληση σημαντικά χαμηλότερη της πραγματικής αξίας της μετοχικής περιουσίας τους.

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση
Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης