Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστια η οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές στη Σιβηρία - Το τοξικό νέφος έφτασε στα Ουράλια

Τεράστια η οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές στη Σιβηρία - Το τοξικό νέφος έφτασε στα Ουράλια
H Greenpeace ανέφερε ότι έχει καεί έκταση μεγαλύτερη από το Βέλγιο
(UPD) Τεράστια οικολογική καταστροφή συντελείται στη Σιβηρία όπου τεράστιες πυρκαγιές κατακαίνε την περιοχή με τον ρώσο πρόεδρο να έχει στείλει στρατό προς ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάσβεση τους.
«Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι και τεχνικός εξοπλισμός περίπου 3.000 μηχανημάτων διαφόρων τύπων και 70 αεροσκάφη, συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών στην ρωσική Άπω Ανατολή και στην Σιβηρία», δήλωσε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην Ευρώπη με τις περιοχές του Ιρκούρτσκ και του Κράσνογιαρσκ να έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Από την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό παρακλάδι της Greenpeace ανέφερε ότι οι μεγάλες πόλεις της Σιβηρίας έχουν καλυφθεί από τοξικό νέφος το οποίο έχει ήδη φθάσει στα Ουράλια, ενώ η οργάνωση υπολογίζει ότι έχει καεί έκταση μεγαλύτερη από το Βέλγιο.

Βοήθεια στέλνει η Ιταλία 

Στο μεταξύ. η Ιταλία αναμένεται να στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Ρωσία που θα ενταχθούν στις δυνάμεις κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Jussepe Conte.
“Με δεδομένη την τραγική κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία, έχω προσφέρει στην Ρωσική Ομοσπονδία την συνεργασία μας, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, διαθέτοντας [στην Ρωσία] δύο [πυροσβεστικά] αεροσκάφη Canadair, με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα,” έγραψε ο Conte σε ανάρτησή του στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης